5 kreatív ötlet esküvői dekorációhoz borimádóknak

5 kreatív ötlet esküvői dekorációhoz borimádóknak

Vintage, francia, orosz, romantikus... Manapság már a legtöbb esküvőnek van külön tematikája, mely köré aztán minden hangulati elem épül. Miért ne lehetne ehhez hasonló igazodási pont a bor is? Főleg, ha az ifjú pár minkét tagja nagy rajongója e nemes nedűnek. Jöjjenek hát a legjobb esküvői dekorációs ötletek a borozás szerelmeseinek.

Személyre szabott boroscímkék

Egy boros tematikájú esküvő első és kihagyhatatlan eleme, ha személyre szabott boroscímkéket készíttettünk a vacsora alatt felszolgálandó palackokra. Ami mindenképp szerepeljen rajtuk: a szerelmesek neve, a nagy nap dátuma, egy esküvői grafika és akár egy közös kép a friss házasokról. Amellett, hogy egyedi és különleges megoldás, egységes díszként funkcionál majd az asztalokon.

Parafadugóból ültetőt kártyák

Amilyen kicsi, olyan fontos összetevője a stílusos terítéknek az ültető kártya. Főleg, ha az ifjú pár saját kezűleg készíti azt el. Ha parafadugóból lesz a tartó hozzá, nem is lesz vele nehéz dolguk. Persze érdemes ezt jó előre elhatározni, hiszen annyi dugóra lesz szükségetek, ahány vendég érkezik majd a lagzira – mindez pedig egy nagyobb násznép esetén sok-sok felbontott palackot feltételez. A parafába egyesével akkora lyukakat kell vágnotok, hogy abba a nevet tartalmazó táblácska szorosan, de kényelmesen beleférjen. Ha azt szeretnétek, hogy akár hajnalig is stabilan megálljon a lábán a kártya, érdemes egy kevés pillanatragasztóval is rögzítenetek az illesztéket.

Minek a váza, ha van borosüveg?

Abban talán minden menyasszony egyetért, hogy élete nagy napján a legszebb dekoráció a virág. Viszont miért ne ötvözhetnétek ezt a bor szeretetével? Ehhez mindössze üres borosüvegeket kell vázává varázsolnotok. Erre több megoldás is van. Az egyik szerint körbe tekeritek spárgával a palackot, a másik szerint lefestitek azt az esküvő egyik meghatározó színével. Aztán mehetnek is az asztal közepére, bennük egy-egy csokor friss, vidám, színes virággal.

Boros jégkrém a hőség ellen

A nyári esküvők egyik nagy „ellensége” az extrém meleg időjárás. Ennek enyhítésére szintén a bor jelentheti a megoldást, akár rendhagyó formában is. Készítsetek belőle jégkrémet! A nagy nap előestéjén öblös, kövér boros poharakba öntsetek fejenként 1-1,5 dl – lehetőség szerint minél gyümölcsösebb – bort, majd abba fejjel lefelé állítsatok bele egy-egy pálcikát. Aztán mehetnek is a frigóba. Welcome drink helyett is kiváló, amikor még csak gyülekezik a násznép. És ha a gyerekekről sem szeretnétek megfeledkezni, kölyök pezsgős variációkkal is készüljetek.

Üzenet a palackon

A ceremónia napján a vendégeknek, évekkel később a házaspárnak kínál kellemes pillanatokat egy kedves vendégkönyv. Ez alapvetően egy klasszikus papír alapú emlékgyűjtő, de egy boros tematikájú esküvőn lehet egészen formabontó. Miért ne írhatnának a meghívottak például üres vagy akár teli borosüvegekre? Ehhez mindössze üveg felületre is jól fogó alkoholos filctollakra lesz szükségetek, lehetőleg többféle színben, hogy minden üzenni vágyó megtalálja a neki tetsző verziót. Az így elkészült jókívánságkupacból később aztán ízléses és hangulatos kiállítást szervezhettek közös otthonotokban.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.