Biztosan hallottad már a bor rengeteg jótékony hatását, de vajon azt is tudod, hogy még fogyaszt is? A pletyka ezúttal igaz: a fehérbornak tényleg pozitív hatása van az alakodra.

Először is fontos megemlíteni, hogy a bor mértékletes és minőségi fogyasztásáról van szó, azaz az ital csak akkor fejti ki jótékony hatásait, ha naponta maximum egy pohárral iszol meg belőle.

A fehérborban olyan antioxidánsok vannak, amelyek segítenek, hogy a koleszterinszint egészséges értékben mozogjon. Emellett a betegségek okozói, a szabadgyökök ellen is hatékony fegyver.

Arra azonban oda kell figyelni, hogy sajnos nem kalóriamentes egy pohár bor, így ha minden nap fogyasztod, hetente 1000 kcal-val többet viszel be a szervezetedbe, ezért az étrendedet érdemes kicsit kevesebbre kalibrálni. Így belefér a jótékony hatású bor is, és még a plusz kilók is könnyebben olvadhatnak le rólad.

Ha komolyan a fogyás a cél, akkor a bor mellett kerüld a sós sütiket vagy gyümölcsöket, hiszen a nasik azonnal megdobják a napi energiabeviteledet, ráadásul nehéz őket abbahagyni.

Ahhoz, hogy a fogyás elinduljon, érdemes több héten keresztül minden nap egy kis pohárral innod a kedvenc fehérborodból. Ha nincs kedvenced, próbáld ki borászatunk jobbnál jobb fehérborait!

A kulcs a rendszeresség és a mértékletesség. Ha ezeket betartod, hamar tapasztalni fogod a bor kedvező hatásait.