Naná, hogy nagy kedvenced a bor, hiszen a világ egyik legfinomabb itala, ráadásul egy fárasztó nap végén nincs is jobb, mint egy jó bor mellett lazítani, de még jó hatással is van rád. Eláruljuk, miért van mindenkinek szüksége néha egy finom pohár borra.

1. A bortól jobb lesz a memóriád. A Columbia Egyetem kutatói megállapították egy kutatás alapján, hogy akik rendszeresen fogyasztanak mértéktartóan bort, azoknak sokkal jobb a memóriája és gyorsabban gondolkodnak, mint azok, akik sosem fogyasztják a szőlőből készült finomságot.

2. Rengeteg benne a flavonoid, főleg a vörösborban. A flavonoidok olyan antioxidánsok, amelyek nem csak, hogy a bőrt tartják fiatalon, de a daganatos betegségeket is remekül megelőzik.

3. A borivás hatására kevésbé alakulhat ki depresszió. Már heti egy-két pohár jó minőségű bor hozzájárul ahhoz, hogy sokkal jobb legyen a kedélyállapotod is.

4. A borosüvegekből szuper dekorációkat lehet készíteni, és ahhoz, hogy szép borosüvegeid legyenek, amelyekből vázákat, asztaldíszeket vagy épp gyertyatartókat készítesz, el kell néha fogyasztanod egy-egy pohár bort.

5. A vörösbor még a szájhigiéniádnak is jót tesz, ugyanis megóvja a káros baktériumoktól a fogínyt, megvéd a fogínybetegségektől.

6. Ha édességre vágysz, akár szorbé formájában is fogyaszthatod a bort, hiszen lefagyasztva, egy kevés édesítőszerrel kiváló desszert készül belőle.

7. A bor felélénkíti rengeteg étel ízét, így még sokkal finomabbak lesznek tőle kedvenceid, akár otthon, akár egy étteremben fogyasztod őket.

8. Jobbá teszi a társalgásokat. Sokkal felszabadultabb lehetsz tőle te is, ahogy beszélgetőpartnered is. Ha randizni mész, egy pohár bor kötelező.

Ugye, hogy neked is szükséged van néha egy kis borra?