Ha épp a nyári csúcsformádat igyekszel elérni, azt gondolhatod, hogy a bor, amely bár egészséges mértékkel fogyasztva, tartalmaz pár extra kalóriát, így nem fér bele a diéta kereteibe. Pedig dehogynem, csupán be kell tartanod pár szabályt, amelyek segítik megtartani a karcsú alakodat, de élvezheted a kedvenc italodat is.

Számold a kalóriákat!

130-175 kalória között található egy pohár borban, amellyel bizony számolni kell. Ha ezt fejben tartod, biztosan nem léped túl a napi előírt mennyiséget. Ha borozni tervezel este, akkor napközben hagyj ki egy nassolást, vagy csökkents a szénhidrát adagodból ennyit.

Érdemeld ki a borodat!

Aznap, amikor borozol, mindenképp reggel menj el edzeni, vagy, ha arra nincs is időd, legalább gyalogolj egy fél órát gyors tempóban. Ez segít felpörgetni az anyagcserét.

Ne borozz evés előtt!

Az alkohol felerősíti az étvágyat, és ha étkezés előtt fogyasztod, lehet, hogy véletlenül többet eszel, így inkább étkezés után kezdd el a borozást.

Igyál vöröset!

A vörösbor kevesebb kalóriát, főleg kevesebb cukrot tartalmaz, mint a fehérbor, ezért, ha a diétádat szeretnéd tartani, jobb, ha a vöröset választod. Arra figyelj oda, hogy 13 százaléknál kevesebb alkoholt tartalmazzon lehetőleg.

Ne borozz késő este!

Este már kenyeret sem eszel, a bort is inkább a kora esti órákra időzítsd. Ha éjfél körül fekszel le aludni, akkor 8-kor fejezd be az ivást, ha 1-kor, akkor 9-ig borozgathatsz, ha viszont 11-kor ágyba mész, akkor 7 óra után már inkább vizet igyál. És hogy este mennyit ajánlott inni, arról itt olvashatsz bővebben.

Költs a minőségre!

Válaszd a jobb minőségű borokat, ugyanis az alacsonyabb minőségűek hozzáadott extra cukrokat tartalmaznak.

Ne otthon borozz!

Ha otthon bort tartasz a szigorú diétád alatt, lehet, hogy hajlamos vagy többet inni belőle, mint megengedett lenne. Ha inkább beülsz egy borra egy bárba, óvatosabb vagy.

No, és azt tudtad, hogy ha okosan fogyasztod, a bor még segíthet is a súlycsökkentésben? Itt további részleteket találsz erről.