Szinte már meg sem lepődünk, hogy augusztus 20-a után elromlik az idő és jogosan érezhetjük úgy, hogy véget ért a nyár. Ilyenkor azonban mindig jön egy-egy ráadás hétvége, amikor még előbújnak a napsugarak, felmelegítik a teraszokat, kerteket és lehetőség adódik elbúcsúztatni a nyarat; jó hangulatban, remek társaságban, finom ételekkel és kiváló borokkal. Utóbbihoz most segítséget is adunk - jöjjenek kedvenc boraink az évszak utolsó szabadban töltött hétvégéire.

1. Zsizsi Frizzante
A nyár egyértelmű kedvence, a “buborékok királynője” mindig szuper választás, azonban mi most welcome drinkként ajánljuk. Izgalmas, gyümölcsös ízvilága mindenkit felpezsdít és a későn érkezők is egyből rá tudnak majd hangolódni vele a bulira. Egy dologra mindenképp érdemes figyelni: sok legyen belőle, mert garantáltan mindenki kér majd még egy pohárral.

2. Irsai Olivér
Egy kerti party vagy terasz buli elmaradhatatlan kelléke az Irsai Olivér. Érdemes szódával is készülnünk, mert ez a bor akár tisztán, akár fröccsként fogyasztva is tökéletes választás. Világos, zöldes tónusa, gyümölcsös illata remek kísérője lehet minden hideg vagy meleg előételnek, falatkának, vendégváró finomságnak.

3. Sauvignon Blanc
Az est fénypontja szinte mindig a grillezés, amikor is jobbnál jobb falatok kerülnek a tányérokba. Akár a hagyományos grillételek valamelyike (húsok, zöldségek, burgonya, hagyma), akár sült szalonna vagy egy amerikai tipusú édesség készül a grillrácson, nem kérdés, hogy egy karakteres, fűszeresebb, kissé körtés ízvilágú Sauvignon Blanc a legmegfelelőbb ital, amivel megkínálhatjuk vendégeinket.

5+1 BOR, HOGY MÉLTÓN BÚCSÚZZUNK A NYÁRTÓL

4. Muscat Ottonel
Amikor már mindenki jól lakott és kicsit kezd leülni a buli, jöhet a desszert! Mindegy, hogy egy könnyed joghurttorta, egy isteni fagyi vagy néhány friss gyümölcs, esetleg dió, amivel édességként készültünk, az egzotikus, trópusi gyümölcs és virág illatú Muscat Ottonel tökéletes párosítás hozzá.

5. 1014 Chardonnay
A gazdagon fűszerezett, vaníliás, ananászos, őszibarack illatú Chardonnay-nak is eljön az ideje; mindenki ismeri azt a pillanatot, amikor előjönnek a mély beszélgetések, a világmegváltó gondolatok, amikor keressük az élet értelmét - mindez egy pohár borral a kezünkben, hátradőlve, kényelmesen, akár a tűz mellett, akár egy pokrócba tekeredve a teraszon.

5+1. Sárhegy Olaszrizling
…amikor a tábortűz már csak parázslik, amikor csak a “keménymag” van talpon, mert a fél társaság hazament vagy bealudt, amikor fél lábbal már mi is a másnapban vagyunk, de még kitartunk, akkor levezetésként semmi sem esik jobban, mint az elegáns, érett, finom, illatában fahordós tónusokat rejtő Sárhegy Olaszrizling. Méltó lezárása a bulinak és ezzel együtt a nyárnak is.

A búcsú mindig szomorú, pláne ha nyárról és annyi szuper emlékről van szó, de aki igazán szereti megélni a pillanatokat, az tudja, hogy minden búcsú egyben valami újnak a kezdete is - jelen esetben a bekuckózós, esőcseppeken át ablakon kikukucskálós őszé, amivel együtt eljön a testesebb fehérborok és a vörösborok ideje is. Nézz körül webshopunkban és rendeld meg kedvenceidet - ne csak a nyárbúcsúztatóra!