Új, könyvajánló sorozatunkban a Dubicz Borászat csapata mutatja be kedvenc olvasmányait. Dunai Detti után édesanyja, Dunai Ági is elmesélte, melyik a kedvenc könyve és miért. Ti már olvastátok?

Ha tehetem, így olvasok könyvet:
Szerencsés vagyok, a könyvek igazán kikapcsolnak, ráadásul gyorsan is olvasok, ha időm engedi egy ültő helyemben elolvasom a kezemben lévő alkotást.

Életem legmeghatározóbb könyve:
Egyértelműen Ernest Hemingway, Az öreg halász és a tenger című műve. A mű Santiagónak, az egyszerű kubai halásznak a tengerrel folytatott heroikus küzdelmét mutatja be, amely bár közel 70 éves történet, ma is aktuális és példamutató. Az a kitartás és küzdés, amit ebben a műben olvashattam óriási hatással volt rám is, én is hiszek abban, hogy a végsőkig bízni kell a sikerben, és a kemény munka eredménye mindenképpen megtérül.

A fenti könyvhöz ez a bor passzolna leginkább:
Amúgy is nagy kedvencem a dűlő-szelektált vörösborunk a Sárhegy Kékfrankos, de a most palackozott 2019-es évjárat kifejezetten kiváló tétel lett. Egy ilyen nagyívű könyv mellé pedig mi mást is fogyaszthatna az ember, mint egy ilyen borkülönlegességet.

Ez lesz a következő könyv, amit elolvasok:
Az új amerikai alelnökről, Kamala Harrisről szóló Kamala útja című könyvet kezdem most olvasni. Szeretem az önéletrajzi könyveket, így kifejezetten kíváncsi vagyok egy ilyen sikeres és tehetéses nő életútjára. Véleményem szerint igazi inspiráló olvasmány lesz!