Epres-barackos sangria koktél

Egy sangria, mely az eper és a barack kombinációjára épül – tökéletes választás ez egy kellemes nyáresti kerti partihoz. Főleg, ha grillezünk is közben.

Hozzávalók:

  • 1 üveg Irsai Olivér
  • 2 dl sárga muskotály
  • 1,5 dl barackpálinka
  • fél kg szeletelt eper
  • 3 db szeletelt barack
  • 1 db szeletelt citrom
  • jégkocka

Elkészítés

A folyékony hozzávalókat öntsük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, majd jégkockákkal tegyük hűsítővé.

Forralt tea puncs – jegesen

Ez az ital a téli forraltbor és a nyári jegestea izgalmas kombinációja. A nyári sütögetés idején egy frissen elkészített hot dog vagy zöldségekben gazdag hamburger mellé kifejezetten találó választás.

Hozzávalók:

Elkészítés

Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az 5 teafiltert, és hagyjuk azokat kiázni. Adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig hagyjuk hűlni. Közben egy gézdarabba csavarjuk bele a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt követően kezdjük el újra melegíteni a teát, és fokozatosan öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a cukrot és a szörpöt, majd lógassuk bele a fűszeres „batyut” is. Mindaddig kavargassuk, melegítsük, míg az el nem kezd gőzölni. Vegyük le a tűzről, tegyük hűtőbe, és pihentessük egy éjszakán át. Jégkockát hozzáadva tálaljuk.

Frissítő dinnye koktél

Ha nyár, akkor dinnyeszezon. Vétek lenne nem kipróbálni, hogyan működik ez a frissítő tökféle a borral. A dinnyekoktél elkészítése egyszerű, íze viszont fenomenális.

Hozzávalók:

  • egy üveg Muscat Ottonel
  • egy fél mézédes sárgadinnye
  • kb. 1 dl bodzavirág szörp
  • apróra tört jég
  • 1 dl szódavíz
  • 1 teáskanál méz
  • egy pár mentalevél

Elkészítés

Az apróra vágott sárgadinnyét turmixoljuk össze a bodzaszörppel, míg az egy egész masszává össze nem áll (1-2 perc). Majd öntsük hozzá az fehérbort. Azt követően, hogy ezt összekevertük, adjunk hozzá egy teáskanál mézet. Hígítsuk fel 1 dl szódával, majd szolgáljuk fel jéggel. Tetszés szerint díszíthetjük mentával vagy egy vékony szelet dinnyével.

Star Gazer

A végére egy édesebb boros koktélt hagytunk. Elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint az eddigieké, a kellemes hozzávalók miatt viszont tökéletes nyári frissítő. Persze csak csínyán fogyasszuk a nagy forróságban!

Hozzávalók

  • 1 üveg 1014 Chardonnay
  • 3 dl sötét rum
  • 1 dl vanília szirup
  • 2 dl ananászlé

Elkészítés

Egy megfelelő méretű kancsóba öntsük bele a bort, majd jöhet bele a rum. Jól kavarjuk össze, mielőtt hozzáadjuk a vanília szirupot és az ananászlevet. A tökéletes összehatás érdekében jégkockával szervírozzuk. Citromkarikával vagy ananász darabokkal dobhatjuk fel a végén, hogy a látványa is édes legyen.