Mindannyiunknak megvan a maga kedvenc tévésorozata, és bizonyára mind tudunk legalább egy olyat mondani, melyben nem ritkán komoly koktélozás vagy adott esetben borfogyasztás zajlik.

Nem csupán a való életben, hanem szívünknek igazán kedves tévésorozatainkban is gyakran telnek az esték borozgatással, könnyed pihenéssel. Egy baráti összejövetel vagy egy fárasztó munkanap utáni esti relaxálás a képernyőn sem zajlik másképp, mint nálunk. Gyakorlatilag minden valamire való műfajból ki tudunk emelni egy-egy ikonikus sorozatot, amelyben központi szerepet játszik a borfogyasztás. Lássuk hát a kedvenc boros sorozatainkat!

1. Trónok harca

Nem tudjuk elképzelni, hogy bármilyen, sorozattal kapcsolatos felsorolásból kimaradhatna a világ aktuálisan leghíresebb és legnagyobb nézőszámmal büszkélkedő sorozata, a Trónok harca. Innen sem hiányozhat. Na, de hol itt a bor? Gondoljunk csak mindenki legnagyobb ellenségére, a megátalkodott Cersei királynéra és arra a bizonyos vörösboros serlegre, amely gyakorlatilag évadokon keresztül folyamatosan jelen van a történetben. Ugye, hogy már meg is jött a kedved egy kis borozáshoz?

2. Született szinglik

A Szex és New York ikonikus rózsaszín, áfonyás Cosmopolitan koktélja után a Milleniuem korszakában már ideje volt egy olyan szingliknek, egyedülálló anyukáknak szóló sorozatnak, amely végre a barátság, a bor és borozás ünnepe körül forog. Jules és barátnői gyakorlatilag minden epizódban boroznak, és az adott helyzetekben ezt nem is nagyon tudjuk a szemükre vetni.

via GIPHY

3. Kártyavár

Ennyi politikai viszály, ellenségeskedés és ármány mellett hogyan is lehetne lemondani a borozás nyújtotta élményekről? Leginkább sehogy. A Robin Wright által alakított First Lady, másnéven Claire Underwood igazi vörösbor rajongó. Meg is tudjuk érteni, hogy egy igazán nehéz és fárasztó munkanap után előszeretettel nyúl egy pohár ínycsiklandó vörösbor után.

4. Gossip Girl – A pletykafészek

Hogyan is feledhetnénk minden idők egyik leghíresebb, fiatalokról szóló sorozatát, a Gossip Girl-t? A New York-i elit krémjéről szóló történet szerves része a borozás, a pezsgőzés és a brunch-olás, vagyis a kései reggelizés, melyhez gyakran egy finom pohár habzót társítanak a szereplők. Mindannyian jól tudjuk, hogy a minőségi borok kóstolását és fogyasztását illik időben elkezdeni.

5. Agymenők

Ha vígjáték sorozat, akkor Agymenők! Minden idők egyik legsikeresebb sitcomjának Penny-je gyakorlatilag megállás nélkül borospohárral a kezében látható. Hogyan is bírná ki másképp a folyamatos randizást, a fura szomszédságot és a kínkeserves hajszát az igazi után?

via GIPHY

6. A férjem védelmében

Akárcsak Claire Underwood esetében, úgy Alicia Florrick életében is meghatározó jelentőséggel bír egy-egy pohár finom bor. Végül is, ha magunk kerülnénk hasonló szituációba – vagyis inkább a férjünk rács mögé –, bizonyára hasonlóan, például egy pohár finom chardonnay-vel kezelnénk helyzetet.

via GIPHY

7. Így jártam anyátokkal

Hogyan is hagyhatnánk ki mindenki kedvenc feleségkeresős sorozatát a felsorolásból? Az Így jártam anyátokkal főszereplői is gyakran a borospohár után nyúlnak, legyen szó ünneplésről vagy éppen szerelmi bánatról. A fanatikus nézők szerint 404 pohár bor elfogyasztását követhetjük nyomon a sorozatban – méghozzá leginkább Lily által, aki 239 alkalommal kortyol bele boros poharába.

via GIPHY

Nyitókép forrása: vanityfair.com