Egy borozós kerti parti 5 kötelező eleme

Egy borozós kerti parti 5 kötelező eleme

 

A bor és a nyár tökéletes párosítás, melynek legjobb bizonyítéka egy borozós kerti parti. Hiszen kedvenc palackunk tartalma egy kellemesen hűvös nyárestén, a barátok társaságában, a grill illata mellett esik a legjobban.

 

Egy  grillparti két főszereplője a hús és a bor. A partiszervezés első és legfontosabb lépés  tehát ezek összehangolása. De amint összeállt a menü, jöhet is a következő feladat: az autentikus hangulat megalapozása. Ennek legfontosabb összetevőit szedtük most csokorba.

 

  1. Világíts hangulatot!

 

Nincs kerti parti hangulatfény nélkül! Egy boros grill vacsorára pedig ez különösen igaz. A bor maga is képes meghitt hangulatot teremteni, de miért ne erősítenénk rá erre finom fényforrásokkal? Keresd elő bátran a karácsonyi fényfűzéreket, és tekerd őket a faágakra vagy a terasz korlátjára. Az asztal közepére pedig mindenképp állíts egy-két üres borosüveget belsejükben egy-egy LED-es fénysorral.

 

  1. Dekorálj autentikusan!

 

És ha már borosüveg: a hangulatfokozás leghitelesebb segítői mind a boros pincéből kerüljenek ki. Persze túlzásba nem kell esned! Bízz a finom részletekben, mert azok sokkal többet tesznek majd hozzá az est összképéhez. Az ültetőkártyákat tűzd parafadugóba, a bejárat mellé vendégfogadóként készíts palackokból egy hangulatos összeállítást, egy fél tucat dugóhúzó egy tányérban összegyűjtve pedig a fürdőszobában idézheti meg a kinti atmoszférát. (Ha nincs kéznél ennyi, kérd meg a vendégeket, hogy mindenki hozzon magával egyet otthonról kölcsönbe.)

 

  1. Tálald az élményt!

 

Ahogy azt már mondtuk, a bor mellett az est másik főszereplője egyértelműen a frissen elkészült vacsora lesz, így az asztal körül biztosan sok időt töltötök majd.  A terítésre ezért mindenképp ügyelj! Szavazhatsz a harmóniára is, és mindenkinek egyforma tányért készítesz be, vagy a kert adta szabadság jegyében az eklektikára – így pedig bátran keverheted az étkészleteket. A borospoharaknál viszont nincs pardon! Készülj vörös- és fehérborhoz is, sőt, ha pezsgő is pukkan majd az este folyamán, a hosszúkás poharakat is keresd elő a vitrinből.

 

  1. Állítsd sarokba a koktélokat!

 

Koktélt keverni izgalmas vállalkozás. Teremts lehetőséget erre vendégeidnek! A bor számtalan frissítő mix alapja lehet, engedd, hogy mindenki összerázza a maga kedvencét. A kert egyik sarkában állíts fel egy koktélbárt! Ehhez szeletelj fel néhány citromot, narancsot, készíts be koktélcseresznyét, no meg persze jeget, és vegyél egy-két üveg szirupot is. Mellé jöhet egy Dubicz Sziget válogatás, mely egy remek fehér-, egy rosé- és egy vörösbort is tartalmaz, így garantáltan minden ízlésvilágot kielégít. És ha igazán jó házigazda akarsz lenni, néhány koktélreceptet is készíts be kinyomtatva, melyből a vállalkozó szelleműek inspirálódni tudnak.

 

  1. Gondoskodj a másnapról!

 

És ne csak a másnapról, hanem minden rá következőről is, hogy boros kerti partid szép emlékként maradjon meg rájuk. Ehhez pedig nincs más dolgod, mint egy üzenőfalat felállítani a kapu felé vezető út mellett, hogy vendégeid biztosan találkozzanak vele búcsúzáskor. Ez lehet egy tábla krétával, de akár egy egyszerű kartonlap is néhány filctollal. Nemcsak csak másnap, de évekkel később is jó érzés lesz visszaolvasni a sorokat, ráadásul barátaid is biztosan élvezni fogják, hogy üzenhetnek neked.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.