Egy tökéletes este receptje: kedvenc sorozataink és borpárjaik

Egy tökéletes este receptje: kedvenc sorozataink és borpárjaik

Hogy mi a közös egy  jó sorozatban és egy palack minőségi borban? Az, hogy mindkettő képes pillanatok alatt elcsábítani, aztán pedig kalandok hosszú során át magával sodorni bennünket. Ezt az élményt pedig lehet fokozni, sőt, akár duplázni is. Méghozzá úgy, ha kedvenc szériánk következő részét egy (vagy több) pohár bor kíséretében izguljuk végig. Lássuk a legjobb párosításokat ehhez!

Jóbarátok (Friends)

Ha van sorozat, amely sohasem megy ki a divatból, az a Central Perk kanapéját koptató csodálatos hatos végtelenül szerethető és századszorra is megnevettető története. Rachel, Monica, Pheobe, Chandler, Joey és Ross életre szóló barátságát a maga hétköznapi történeteivel is különleges varázs lengi körül, melyet nem lehet nem imádni, velük nevetni pedig egyenesen kötelező. A könnyed, fiatalos humor mellé pedig egy igazi klasszikust ajánlunk: borászatunk Olaszrizlingjét. Egy-két pohár ebből a kevés szénsavval dúsított játékos borból, és a „Na, mi a helyzet?” kérdésre máris tudjuk a helyes választ.

Rólunk szól (This is Us)

A Pearson család bámulatosan elemekre szedett, majd különböző idősíkokon újra összerakott történetének legnagyobb vonzereje, hogy folyamatosan érezzük: akár rólunk is szólhatna. A sokszor vidám, ám legalább annyiszor lelket facsaró eseménysor legfontosabb színterei a szürke, de annál szebb mindennapok – azok minden jól ismert örömével és bánatával együtt. Ezért is passzol hozzá tökéletesen a Dubicz borászat Mátra sorozatának Irsai Olivér tétele, mely köztudottan a hétköznapi beszélgetések legjobb kísérője.

 A nagy pénzrablás (La Casa de Papel)

A spanyolok jellegzetes tüzessége, a Professzor páratlan intelligenciája és „osztálya” hétköznapinak semmiképp sem mondható, mégis megkérdőjelezhetetlen harmóniája – ezek teszik  megunhatatlanná A nagy pénzrablás fordulatokban gazdag történetét. És miközben magunkban is folyamatosan vívódunk, hogy a törvény vagy a törvénysértők oldalára álljunk-e inkább, kortyoljunk egyet 1014-es sorozatunk Cabernet Sauvignon Rosé tételéből, mely már színében is passzol a Dali jelmezek hangulatához. Gyümölcsös ízvilága pedig csak még izgalmasabbá teszi a hajszát, melyet a szerethető rosszak után folytat a spanyol kormány.

Ozark

Izgalomban nincs hiány – ez éppúgy igaz Marty Byrde és családja nem egyszer egy hajszálon múló életére, mint buborékokkal megbolondított Zsizsi Frizzante borunkra. De nem csak a hasonlóság számít itt, a különbözőség is ugyanannyit hozzátesz. Hiszen néha kifejezetten jól esik majd belekapaszkodni kedvenc gyöngyözőborunk üdeségébe, mely képes ellensúlyozni az események időnként egészen sötétbe hajló, a drámát sem nélkülöző alakulását.

Stranger Things

Ooooh, azok a csodálatos 80-as évek, amikor még minden tisztább volt, szabadabb és valahogy sokkal egyértelműbb is. Persze, ez csak nekünk, nézőknek tűnik így, ahogy a térdzoknis, baseball sapkás, alatta kócos kissrácokat a maguk ártatlan boldogságában látjuk, holott az ő világuk épp a feje tetejére áll. De mielőtt csatlakoznánk hozzájuk, hogy kiderítsük, mi is rejtőzik a sötét, borongós Tótágasban, mindenképp merítsünk bátorságot egy palack Szürkebarátból.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.