Éjjel-nappal nyitva  – Az 5 legjobb DIY boros programötlet őszre

Éjjel-nappal nyitva  – Az 5 legjobb DIY boros programötlet őszre

2020 sok újat tanított nekünk. Többek között azt, hogyan kell azonnal újratervezni. De talán ennél is fontosabb tanulság, hogy a változásoknak két oldala van: miközben lehetőségek szűnnek meg, újak nyílnak a helyükben. Mit jelent mindez a bor nyelvére lefordítva? Nagyon egyszerű: nincs az a felfordulás, ami megakadályozhatna minket abban, hogy kedvenc nedűnket ünnepeljük.

Ha nem is nagy tömegekben, nagy múltra visszatekintő fesztiválokon, de magunk szülte ötletektől vezérelve is szuper programokon borozgathatunk. Ott, ahol minden elkezdődött: a természet lágy ölén, ami a legnagyobb bizonytalanság közepette is nyitva áll előttünk. Vedd magad mellé barátaidat, és hódítsátok meg az őszi tájat! A programötleteket mi adjuk hozzá.

 

Álljatok be szüretelni!

A fesztiválok mellett (vagy helyett) a szüret az egyik legautentikusabb őszi boros program. Felosztani egymás között a szőlőtőkéket, puttonyba gyűjteni a megérett fürtöket, aztán pedig bele-belekortyolni a frissen préselt mustba – élmény a javából. Olyan élmény, melyben akkor is részed lehet, ha a családban nincs egy borász sem. Vegyétek célba a legközelebbi hegyoldalt, melyet szőlőültetvények díszítenek, és keressetek egy portát, ahol épp szüretelnek. Biztos jól jön majd az önkéntes segítség.

 

Fortuna irányította bortúra

De ha már a hirtelenjében szervezett túráknál tartunk: úticélotok lehet tanulmányi jellegű is. Fogadjátok meg, hogy amíg kitart a jó idő, minél többet megtudtok a hazai borokról – méghozzá úgy, hogy elmentek egészen a forrásig. Írjátok fel hazánk 22 borrégiójának nevét egyesével cetlikre, dobjátok bele mindet egy kalapba, és húzzatok. Ami kijön, az lesz a következő állomás! De tessék készülni is rá: tudjatok meg minél többet a helyi termelőkről és adottságokról, mielőtt útra keltek.

 

Boros piknik

De nem kell feltétlenül vendéglátókat keresnetek, vendégeljétek meg saját magatokat egy jól szervezett piknik keretében. Egy csendes tisztás, egy madárcsicsergős erdő vagy egy kellemes patakpart tökéletes helyszín erre. Ha pedig a piknikfelszerelést mellé borokat is visztek magatokkal, garantált az igazi kikapcsolódás és pihenés.

 

Boros geocaching

A kincskeresés modern formája hatalmas népszerűségnek örvend napjainkban. Nem hiába, hiszen a játék szenvedélyét, a szabadság élményét és a meglepetés izgalmát vegyíti magában. Szervezzetek magatoknak privát geocachingot, annyi különbséggel, hogy a dobozkák itt finom borokat rejtsenek.

 

Vitorlát fel!

Ha a strandolás már nem is, a vényasszonyok nyarán a víz közelsége ugyanúgy csábít minket. Ha igazán exkluzív környezetre vágytok, béreljetek ki egy hajót (kapitánnyal együtt), és irány a Balaton közepe! Szervezzetek a fedélzeten borkóstolót! Ennél különlegesebb környezetet nehéz elképzelni hozzá.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.