Épület és pince

1905-ben alakult át a szövetkezet részvénytársasággá és ugyancsak ebben az évben vásárolták meg a Búzapiacznak nevezett tér északkeleti sarkán lévő Oroszlán Fogadót.

Az épület átalakítása és a pince bővítése megkezdődött, ám a termelés számára az 1906-os esztendőtől tudták birtokba venni az eklektikus stílusban átépített gyönyörű palotát. Az épület alatt található korszerű pincészet ekkor 40.000 hl bor tárolására volt alkalmas. Így az 1906-os évet lehet az első olyan évnek tekinteni, melytől  a jelenlegi falak közt borkészítés folyik. Az eredetileg egyszintes dísztelen fogadóépület első átépítése 1909-re fejeződött be. Ekkor épült a kétszintes központi épületrész és ekkor alakították ki az egyszintes északra és délre nyúló épületszárnyakat.

Dubicz_hordo

A felújított látványpincékben a látogatók csodálatos időutazást tehetnek a borok világába. A közel 1 km hosszú, körbejárható pincénkben sétálva végigkísérhetik a borászat 110 éves történetét és megtekinthetik a 100 évvel ezelőtt használt 6000 literes, faragott hordókat, az 1960-as években épített 30-80.000 literes betontartályokat és megismerhetik a XXI. század modern acéltartályos technológiáját is.

Az 50 fős kóstolótermünkben vendégeink végigkóstolhatják a borászat teljes kínálatát. Igény esetén borkorcsolyával, falatkákkal, hidegtálakkal vagy melegétellel tesszük teljessé a borkóstolás élményét. Az ételeket a Gyöngyösön méltán híres Kékes Étterem készíti.
A borok bemutatását szakember végzi és kedvező áron a teljes borkínálat megvásárolható a helyszínen.

Képeink segítségével tehet egy gyors utazást a Dubicz pince régi, de mégis modern világába.

Látogasson el Ön is hozzánk és vegyen részt borkóstolónkon! További részleteket itt olvashat.

Elmúlt már 18 éves?