Fókuszban a boros címke! Így dekorálhatod vele otthonod

Fókuszban a boros címke! Így dekorálhatod vele otthonod

Van, hogy egy üveg bor olyan benyomást tesz ránk, hogy sokáig szeretnénk emlékezni a palackból kiszabadult élményre. Erre hoztunk most három formabontó ötletet.

Amikor megpillantunk egy palack bort, óhatatlanul a megjelenése teszi ránk az első benyomást. Ebbe természetesen beletartozik a palack formája és színe is, de a „legütősebb” hatást mégiscsak a bor címkéje éri el. Ebben mi, a Dubicz Borászatnál különösen hiszünk, ezért is fektettünk nagy hangsúlyt ezen apró, de annál fontosabb elem megtervezésére. A munkánk pedig meghozta gyümölcsét, hiszen címkéink 2018-ban elnyerték a formatervezés Oscar-díját. Már csak ezért is érdemesek arra, hogy ők legyenek az az egy darabka, amit emlékként megőrzünk.


Hogyan távolítsuk el a címkét?
Első lépésként azonban ehhez a címkét le kell választanunk a borosüvegről – természetesen úgy, hogy előbbi teljesen sértetlen maradjon. Nézzük ennek lépéseit!


1. Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius-fokra, majd fektessük be a palackot a rácsra 10-15 percre.
2. Ha letelet az idő, egy fogókesztyű segítségével vegyük ki az üveget, és állítsuk egy hőálló felületre. Legyünk nagyon óvatosak! Annak ellenére, hogy a sütőt nem melegítettük fel annyira, amennyire sütésnél szoktuk, a palack maga tűzforró!
3. Fogjuk egy éles, nem recés konyhakést, és óvatosan válasszuk le vele a címke mind a négy sarkát.
4. Vegyük le a fogókesztyűt, de továbbra is legyünk nagyon óvatosak. Két ujjal fogjuk meg címke egyik sarkát, és kezdjük el lehúzni a papírt az üvegről. Ha mindent jól csináltunk, gond és sérülés nélkül le fog válni a helyéről.
5. Könnyen lehet, hogy a címke hátulja ragad még, ezért fektessük zsírpapírra. Ha pedig – korábbi alakjára emlékezve – össze is ugrana, vessük be a jó öreg vasalós módszert: két darab zsírpapír közé helyezve pihentessük néhány nehéz könyv alatt legalább egy hétig.
Ha ezekkel megvagyunk, kezdődhet is a munka izgalmas része! Nézzük, milyen kreatív, mutatós elemeket készíthetünk a boros címkéből.


Emlékekbe burkolt poháralátét
A boros címkéből kiváló csomagolás készíthető. Feldobhatjuk vele például az unalmas poháralátéteket. Ehhez készítsünk elő három-négy, lehetőleg különböző palackról származó, így különböző stílusú címkét, és egyesével ragasszuk fel azokat az alátétre. Figyelem! Érdemes minden szabályszerűséget mellőzni.


Zamatos műalkotás
Ahogy a legnagyobb festők, úgy a lelkes borrajongók is meríthetnek ihletet a borozás különleges hangulatából. De akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nem ápolunk jó viszonyt az ecsettel. A boros címkékből ugyanis különösebb művészi érzék nélkül is készíthetünk mutatós faldekorációt. Ehhez mindössze egy üres képkeretre van szükségünk, melynek lapjára ízlés és tetszés szerint, egymás mellé, helyenként pedig egymást takarva rögzítjük a különleges címkéket addig, míg azok teljesen ki nem töltik a teret. Ha ezzel megvagyunk, tegyük keretbe az így kapott mozaikot, aztán pedig mehet is a falra.


Boros decoupage
A harmadik ötlet a „csináld magad” projektek nagypályásainak szól. Ez pedig a boros címkére szabott decoupage technika. Mivel ezzel az eljárással az egészen kicsi dísztárgyaktól a komplett szekrényekig bármi díszíthető, csak rajtunk múlik, hogy mire varázsoljuk rá kedvenc boros palackunk mutatós darabkáját.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.