Helló, nyár! – 4 hűsítő borkoktél recept

Helló, nyár! – 4 hűsítő borkoktél recept

Egy üveg finom bor, gyümölcsök, zöldfűszerek és egy kis jég… Remek alapanyagok egy frissítő élményhez. Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy esnek egyre jobban a hűsítő koktélok. Erre hoztunk most néhány izgalmas variációt – természetesen borrajongók ízlésére szabva.

 Epres-barackos sangria koktél

Egy sangria, mely az eper és a barack kombinációjára épül – tökéletes választás ez egy kellemes nyáresti kerti partihoz. Főleg, ha grillezünk is közben.

Hozzávalók:

  • 1 üveg Irsai Olivér
  • 2 dl sárga muskotály
  • 1,5 dl barackpálinka
  • fél kg szeletelt eper
  • 3 db szeletelt barack
  • 1 db szeletelt citrom
  • jégkocka

Elkészítés

A folyékony hozzávalókat öntsük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, majd jégkockákkal tegyük hűsítővé.

Forralt tea puncs – jegesen

Ez az ital a téli forraltbor és a nyári jegestea izgalmas kombinációja. A nyári sütögetés idején egy frissen elkészített hot dog vagy zöldségekben gazdag hamburger mellé kifejezetten találó választás.

Hozzávalók:

Elkészítés

Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az 5 teafiltert, és hagyjuk azokat kiázni. Adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig hagyjuk hűlni. Közben egy gézdarabba csavarjuk bele a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt követően kezdjük el újra melegíteni a teát, és fokozatosan öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a cukrot és a szörpöt, majd lógassuk bele a fűszeres „batyut” is. Mindaddig kavargassuk, melegítsük, míg az el nem kezd gőzölni. Vegyük le a tűzről, tegyük hűtőbe, és pihentessük egy éjszakán át. Jégkockát hozzáadva tálaljuk.

Frissítő dinnye koktél

Ha nyár, akkor dinnyeszezon. Vétek lenne nem kipróbálni, hogyan működik ez a frissítő tökféle a borral. A dinnyekoktél elkészítése egyszerű, íze viszont fenomenális.

Hozzávalók:

  • egy üveg Muscat Ottonel
  • egy fél mézédes sárgadinnye
  • 1 dl bodzavirág szörp
  • apróra tört jég
  • 1 dl szódavíz
  • 1 teáskanál méz
  • egy pár mentalevél

Elkészítés

Az apróra vágott sárgadinnyét turmixoljuk össze a bodzaszörppel, míg az egy egész masszává össze nem áll (1-2 perc). Majd öntsük hozzá az fehérbort. Azt követően, hogy ezt összekevertük, adjunk hozzá egy teáskanál mézet. Hígítsuk fel 1 dl szódával, majd szolgáljuk fel jéggel. Tetszés szerint díszíthetjük mentával vagy egy vékony szelet dinnyével.

Star Gazer

A végére egy édesebb boros koktélt hagytunk. Elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint az eddigieké, a kellemes hozzávalók miatt viszont tökéletes nyári frissítő. Persze csak csínyán fogyasszuk a nagy forróságban!

Hozzávalók

  • 1 üveg 1014 Chardonnay
  • 3 dl sötét rum
  • 1 dl vanília szirup
  • 2 dl ananászlé

Elkészítés

Egy megfelelő méretű kancsóba öntsük bele a bort, majd jöhet bele a rum. Jól kavarjuk össze, mielőtt hozzáadjuk a vanília szirupot és az ananászlevet. A tökéletes összehatás érdekében jégkockával szervírozzuk. Citromkarikával vagy ananász darabokkal dobhatjuk fel a végén, hogy a látványa is édes legyen.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúlt már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.