Így boroznak ők – Molnár Andrea táncos

Így boroznak ők – Molnár Andrea táncos

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről. Ezúttal Molnár Andrea táncost kérdeztük.

A borról először az jut eszembe, ...

...amikor gyerekként, a rokonok hűvös, nedves pincéjében csodálva figyeltem, ahogy a felnőttek a lopótökből – vagy ahogy akkor neveztem: a vállra fektetett buborékból – töltenek egymásnak az újborból. Ennél közelebbről aztán főiskolás koromban kezdtem el ismerkedni a borral, akkortájt kezdtek el a magyar borok is új értelmet és fényt kapni. Ebbe csatlakoztam bele. És ehhez jött még a megerősítés is a sport oldaláról – bármilyen furcsán hangzik is elsőre. Amikor versenytáncoltam, a személyi edzőm azt mondta: „Andi, néha igenis kell bulizni, és ki kell engedni a gőzt. De ha adhatok egy tanácsot, ilyenkor ne égetett szeszt igyál, hanem inkább minőségi száraz fehér bort.”

 

A legkedvesebb boros emlékeim...

 sorra egy-egy szerelemhez kapcsolódnak. Konkrétat nem emelnék ki, mert már férjnél vagyok (nevet). De az biztos, hogy egy-egy borozgatás nem egyszer volt jó volt arra, hogy szorosabbra fűzzön egy kapcsolatot.

 

A kedvenc borom...

 az évszakokkal együtt változik. Nagyon szeretem a testesebb vörösborokat, de nyáron nem kívánom őket annyira. Ami viszont biztos: a száraz az én vonalam. Erről eszembe jut a nagymamám, akinek ha valami túl száraz, egyszerűen cukrot tesz bele. De már elérte azt a kort, hogy bátran megtehesse ezt. Nekem viszont nincs olyan, hogy túl száraz. Sőt, a pezsgőből is ezt a vonalat szeretem inkább. De úgy összeségében kíváncsi vagyok az ízekre, és szeretem keresni az összetartozó ízpárokat. Nemrég kaptunk egy palack gyönyörű fehérbort Spanyolországból. Még keressük a megfelelő alkalmat, mikor bontsuk meg.

 

Én úgy iszom bort, hogy...

 odafigyelünk a körítésre. A párom a vendéglátásban dolgozik, így vannak dolgok, amikre különösen érzékeny. Ahhoz például ragaszkodott, hogy az otthoni borospohár készletet ő válogathassa össze. Emellett az alapajánlásokat is igyekszünk betartani –– halhoz fehérbort iszunk, vörös húsokhoz vöröset, kacsához rosét, emellett szívesen csipegetünk a bor mellé diót vagy sajtot. Szeretünk bort kapni ajándékba, mert olyan értékes pincészetekre figyelhetünk fel így, melyeket korábban nem is ismertünk. Mindezek ellenére is azt kell mondanom: nem szakértője vagyok a bornak, viszont lelkes rajongója annál inkább.

 

 

 

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.