Íme, a 10 legszebb és legigazabb idézet a borról

Íme, a 10 legszebb és legigazabb idézet a borról

Egy finom pohár bor mellett beszélgetve gyakran jutunk komoly következtetésekre, hovatovább világmegváltó gondolatokra. De van, amikor nem az íze, sokkal inkább a bor tökéletessége indukál nagy mondásokat. Ez utóbbira gyűjtöttük most össze a legszebb példákat.  

Sokszínű, sokízű, hangulatokban gazdag – a bor az egyik legtartalmasabb társ a szürke hétköznapokban és a mozgalmas életszakaszokban egyaránt. Ezért is beszélünk róla annyit, az idők kezdete óta. Így születtek meg olyan örökérvényű mondások, melyeket bármikor bátran segítségül hívhatunk.

Ajándékot adnál borrajongó ismerősödnek, és keresel mellé egy frappáns kísérőszöveget? Esetleg a saját faladra szeretnél egy velős mondatot, melyről mindig eszedbe jut kedvenc palack borod? Vagy egyszerűen csak házi barkácssarkodban készítettél lakásdekorációt formás borosüvegekből, melyen pont elfér egy velős üzenet? Akkor alábbi válogatásunk neked szól! Válaszd ki kedvenced, és használd kedvedre!

  • Márai Sándor: „A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.”
  • Johann Wolfgang von Goethe: „Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk.”
  • Euripidész: „Ahol nincs bor, ott szerelem sincs.” /„Where there is no wine there is no love"
  • Louis Pasteur: „Egy üveg borban több bölcselet van, mint a világ összes könyvében.”/ „A bottle of wine contains more philosophy than all the books in the world.”
  • George R. R. Martin: „A bor mindent lehetővé tesz.”/ „Wine makes all things possible.”
  • Luther Márton: „A sört az ember készíti, a bort Isten.”/ „Beer is made by men, wine by God.”
  • Galileo Galilei: „A bor a napfény, amit a víz tart össze.”/ „Wine is sunlight, held together by water.”
  • Alexander Fleming, a penicillin feltalálója: „A penicillin gyógyít, de a bor tesz boldoggá” /“Penicillin cures, but wine makes people happy.”
  • Régi boros közmondás: „A bor a némát is megtanítja szólni.”
  • Joan Collins, színésznő: „A kor csak egy szám. Teljesen irreleváns, hacsak persze nem egy üveg bor vagy.” /“Age is just a number. It’s totally irrelevant unless, of course, you happen to be a bottle of wine.”

 

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.