Itt a nagy boros horoszkóp ­– Hozzád milyen fajta passzol a csillagok szerint?

Itt a nagy boros horoszkóp ­– Hozzád milyen fajta passzol a csillagok szerint?

Szerelem, karrier és az élet dolgai – az asztrológia szerint horoszkópunk sok mindent meghatároz bennünk és körülöttünk. Ez alól pedig az ízlésvilágunk sem kivétel. Lássuk, melyik csillagjegyhez milyen bor passzol igazán.

Bika

A Bika mindig stabilan áll a lábán. A hűség és a megbízhatóság a csillagjegyben születettek életében kiemelten fontos. Ezért is passzol kiválóan hozzájuk a Merlot, mely a maga kiszámíthatóságával épp azt a biztonságot képviseli, ami a Bikák számára mindenek felett álló.

Ikrek

Az Ikrek csillagjegyűek általában nagyon változatos, már-már kétarcú személyiségek. Ezen tulajdonság mellé pedig tökéletesen illik a sokféle ízvilágot felvonultató Sauvignon Blanc, hiszen míg néhány fajtája gyümölcsösebb, mások fűszeresebbek. Jelleméve tökéletesen passzol az Ikrek kifejező és kiszámíthatatlan jelleméhez.

Rák

A Rák jegyben születettek érzékenysége és időtállósága nagyon hasonlít a Pinot Noir tulajdonságaihoz. Ennek a borszőlőnek időre van szükség ahhoz, hogy megmutathassa igazi arcát, ugyanakkor ha megkapja a türelmet a „kivirágzásra”, a szőlő és az abból készült bor hűsége semmihez sem fogható. Az odaadó Pinot Noir fogyasztók pont ilyen lojálisak az élet minden területén.

Oroszlán

Az Oroszlán tüzes személyiségéhez kiválóan passzol egy fahéjas, fűszeres ízű Grenache szőlőből készült bor. Ez a fajta tökéletesen párosítható erős ízvilágú ételekkel, melyek többnyire az Oroszlánok kedvencei, vörös színe pedig jól illi a jegy szülötteinek hangulatvilágához.

Szűz

Az Olaszrizling klasszikus, gyengéd íze jó döntés egy Szűz számára. Nagy az összhang közöttük, leginkább azért, mert az édesség és a lágyság közös jellemzőjük.

Mérleg

A Syrah szőlőből készített borok legalább olyan merészek, mint a Mérleg csillagjegyben születettek. Utóbbiak elsőszámú küldetése: „boldognak lenni”, míg a Syrah borok pont ehhez segítik hozzá azokat, akik nekik szavaznak bizalmat.

Skorpió

A Malbec karakteres ízvilága kiválóan kiegészíti a Skorpiók mély személyiségét. A bor és az ember is szenvedélyes, mégis kiegyensúlyozott. A Malbec szőlőt nem könnyű gondozni, de megéri a fáradtságot. A Skorpiók sem a legegyszerűbb jellemek, de ha átjutunk az általuk felhúzott falakon, csodákra bukkanhatunk.

Nyilas

Mi a közös Nyilasokban és a Cabernet Sauvignonban? Nos, mindkettőről állandóan lehet beszélni, a maguk közegében ők a sztárok. Természetesek, figyelemfelkeltők és egyszerűen vonzzák magukra a figyelmet.

Bak

Szürkebarát és Bak – mindketten lényeglátók és erős vezetők. A Szürkebarát a legnépszerűbb fehérbor fajták egyike, ezt pedig nagyra értékelik a Bakok, akik – ehhez a fajtához hasonlóan – ismerik a sikert, és élvezik, ha csak úgy árad feléjük a szeretet.

Vízöntő

A szabadszellemű, független Vízöntők szeretik a természetes pezsgést, ezzel együtt pedig a habzóborokat is. Ahogy egy Vízöntő, úgy a pezsgő bor is jó problémamegoldó – csak a parafadugót ne felejtsük el visszadugni a palackba felbontás után.

Halak

A Halak szelíd jelleme jól párosítható a rozé borok ízvilágával. A jegy szülöttei a természetességre törekszenek, és mindeközben édesek. Éppolyan sármosak, mint egy üveg kellemes rozé.

Kos

A száraz vörösborok testes és savanykás íze kiválóan passzol a Kosok merész és tüzes tulajdonságaihoz. A vastag héjú szőlőből készült nedű ugyanolyan határozott, mint minden Kos, mélyvörös színe pedig tükrözi kalandos érzelmeiket.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.