Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Nincs rajta mit szépíteni: a szüret egy fárasztó munka, melyet nem ritkán kísér másnap izomláz vagy derékfájdalom. De ezekkel együtt is olyan élményekkel kecsegtet, melyek minden nehézséget feledtetnek velünk. Vegyetek célba egy bőven termő ültetvényt, és segítsetek begyűjteni az elmúlt egy év munkájának értékes gyümölcsét! Ehhez adunk most néhány csapatépítő tippet.

Sorverseny indul!

A szüret önmagban is kaland, de nincs az a kaland, amit ne érné meg fokozni. Ennek legjobb módja, ha egy kis izgalmat csempészünk bele. Ragadjatok metszőollót vagy kacorkést, sorsoljátok ki egymás között a tőkesorokat, majd álljatok rajthoz, és indulhat is a betakarítás. Lehet mérce az idő, de ha nem gyorsaságra, hanem mennyiségre mentek, puttonyokban is számolhatjátok a pontokat.

Puttonyóóós!

Ha utóbbi mellett döntötök, még nagyobb lelkesedéssel kiáltjátok majd el magatokat minden megtelt vödör után, hogy „Puttonyós”. Gyerekkorunk szüreteinek kedvenc hozzávalója ez a két hevederrel a háton hordott edény, melyet akkor még csak egy-egy ürítés erejéig bírtunk el. De hát ezért is jó felnőni! A szüret folyamán cserélgessétek magatok között ezt a kitüntetett szerepkört! Amúgy is elég néhány kör, amikor az embernek tele puttonnyal a hátán kell kaptatnia fel, majd le a meredek domboldalakon...

Legyen zene

Ahogy a jó ebédhez, úgy a vidám szürethez is jól passzol a motiváló muzsika. Bár minden szőlőtőke és minden fürt más és más, a szüretnek van egyfajta monotonitása. Készüljetek fel erre, hogy amikor az ültetvény meredeksége egyre jobban emészti fel az energiát és a lelkesedést, ütemes, vidám slágerekkel tudjátok azt ellensúlyozni.

Tapossatok bele!

A puttonyból a szőlő főszabály szerint a darálóba kerül, ami aztán gondoskodik arról, hogy a szőlőszemekből a must nagy része kicsorogjon. De ne hagyjátok kárba veszni a kisebbik hányadot se! Cipőket le, és irány a dézsa! Nincs is annál jobb búfelejtő, mint mezítláb taposni a finom szőlőfürtökön, hogy kipréseljük belőlük az utolsó cseppeket is.

Saccoljátok meg!

Minden szüret legizgalmasabb pontja a mérés, amikor kiderül, hány fokos a frissen préselt must. De mielőtt a fokoló után nyúlnátok, kortyoljatok bele egyesével az édes nedűbe, és tegyétek meg tétjeiteket. Akinek becslése a legközelebb esik a valósághoz, az kapjon extra pontokat a reggel megkezdett versenyben.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.