Tedd izgalmassá a várakozást! – 5 DIY bors adventi naptár ötlet

Tedd izgalmassá a várakozást! – 5 DIY bors adventi naptár ötlet

Újra itt az év legszebb időszaka, amivel egyszerűen nem lehet betelni. Készülődünk, tervezgetünk és töretlen lelkesedéssel díszítjük otthonunkat, közben pedig nem győzzük számolni a hátralévő napokat karácsonyig. Ezt a várakozást tehetjük még szebbé egy izgalmakat rejtő adventi kalendáriummal.

A saját készítésű díszek reneszánszukat élik, az év bármelyik szakában járjunk is. Karácsonykor azonban – ahogy minden más – ez is sokszorosan igaz. Hiszen például egy magunk készítette adventi naptár – még ha nem is olyan tökéletes, mint  amit a boltban vásárolhatunk – kizárólag olyan meglepetéseket rejt, melyeknek őszintén tudunk örülni. Például 24 különleges tételt kedvenc borászataink kínálatából. Jól hangzik, ugye? Akkor adunk is 5 szuper tippet hozzá – a borok kiválasztását viszont rád bíznánk.

 

Az egyszerű – Letakart boros címkék

Ez a megoldás azoknak szól, aki nagyobb tapasztalat híján komolyabb DIY projektekre nem vállalkoznának, mégis szeretnének valakit meglepni egy adventi kalendáriumnak álcázott borválogatással. Ehhez pedig annál nem is kell több, minthogy 1-től 24-ig a számokat egyesével kinyomtassuk egy-egy papírlapra (a bátrabbak kézzel is felírhatják ezeket), majd a kiválasztott 24 palack címkéit ezekkel letakarjuk. Aztán már csak helyet kell keresni ennek a két tucat üvegnek a komód tetején vagy az ablakpárkányon, ahonnan december 1-jétől kezdve minden este elvehetünk egy üveget.

 

Zsákbamacska – Becsomagolt palackok

Egy fokkal színesebb az eredmény, ha a kalendáriumba „beválogatott” tételeket tetőtől talpig csomagolópapírba tekerjük. Így ugyanis nem csupán elrejtünk minden egyes árulkodó jelet, de a színeknek hála a palackok csoportja dekorációnak sem utolsó.

 

Szállításra készen – Ládába pakolva

Újabb ötletes megoldás, ami egyben nagyon hasznos is, ha saját készítésű kalendáriumodat szállítani is szeretnéd. Öltöztess ünneplőbe egy 24 férőhelyes ládát: varrj mind a négy oldalára takarót, vagy egyszerűen tekerd csomagolópapírba. De ha a láda fából készült, akár festhetsz is rá karácsonyi motívumokat. Majd pakold bele a borokat. Ne felejts el mellékelni hozzá egy használati utasítást, hogy melyik palackot december hányadik napján szabad felbontani. Ha megvagy, kösd át egy piros szalaggal az egészet, mert így lesz teljes az ünnepi hatás.

 

Fellógatva – Ablakba tervezett kalendárium

Ehhez a verzióhoz nem is annyira kézügyességre, mint inkább találékonyságra van szükség. Kell ugyanis hozzá egy masszív váz, melyre nyugodt szívvel felakaszthatunk 24 teli boros palackot. Ha ez megvan, nincs más teendőnk, mint egyesével becsomagolni a borokat, majd egy madzag segítségével felkötözni azokat a vázra.

Ezermesterekre szabva – Boros karácsonyfa

Figyelem! Ez már abszolút haladó szint. Ehhez ugyanis szükséged lesz két fenyőfa alakú sablonra, amit legkönnyebben vékony furnérlemezből tudsz kivágni (És nem baj, ha nem  lesz tökéletes a vonalvezetés!) Majd mindkettőn vágj ki 24-24 kört. Amelyik sablon a kalendárium eleje lesz, azon kisebb köröket, amelyik a hátulja, azon nagyobbakat. Arra figyelj, hogy ezek a körök a két sablonon egyformán helyezkedjenek el, ezek fogják ugyanis megtartani az oldalukra fektetett palackokat – a kisebb körbe megy a palack feje, a nagyobbikba pedig annak alja. De mielőtt összeállítanád az elemeket, a kalendárium előlapján számozd fel a köröket.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.