Az ősz beköszöntével a könnyed nyári fogások helyét átveszik a melengető, fűszeres ételek – és persze a hozzájuk illő borok! Mondjuk és mutatjuk, milyen őszi finomságot milyen Dubicz borral fogyassz idén.

Ahogy búcsút mondtunk a 30 foknak és a szikrázó napsütésnek, mindannyian rögtön a melegítő, tartalmasabb ételeket keressük. Az őszi alapanyagok, mint a tök, az alma, a gomba vagy a szilva ilyenkor szinte azonnal megjelennek gondolatainkban és a tányérunkon, mint jól bevált, egyszerű őszi ételek hozzávalói. Ezek mellé természetesen elengedhetetlen a tökéletesen passzoló bor, hiszen az őszi időszakban is az ízek és a kortyok közötti harmónia teszi teljessé az étkezések élményét. Íme öt egyszerűen összedobható őszi étel, melléjük pedig egy-egy Dubicz bor, a hamisítatlan őszi brunch-okért, ebédekért, vacsorákért.

1. Sütőtökkrémleves pirított magvakkal

A bársonyos, édeskés sütőtökkrémleves igazi őszi klasszikus. Könnyű, de mégis tartalmas, főleg ropogós magvakkal tálalva.

Milyen bort válassz mellé? Irsai Olivérünk üde, friss, zöld és virágos aromái tökéletesen ellensúlyozzák a sütőtök édes karakterét.

2. Gombás rizottó

A vargányával vagy csiperkével készülő rizottó az ősz egyik legfinomabb fogása. Földes, gazdag íze igazi comfort food.

Milyen bort válassz mellé? Chardonnay-nk citrusos-körtés aromái szépen kiegészítik a gomba mély aromáit.

3. Sült kacsacomb párolt káposztával

A kacsacomb és a párolt káposzta együttese régóta kedvelt klasszikus. Ízekben gazdag, igazi ünnepi hangulatot árasztó étel, amely az őszi-téli időszakban többször is a tányérodra kerülhet.

Milyen bort válassz mellé? Díjnyertes Kékfranos-Cabernet Franc Cuvée-nk egy könnyed, elegáns, piros gyümölcsös vörösbor, amely karakterével remekül illik a kacsa ízvilágához.

4. Almás-fahéjas pite

Az illatos, omlós almás pite az őszi délutánok sztárja. A fahéj és az alma meleg, otthonos ízeket idéz, és gondolatban azonnal a Nagymama konyhájába repít bennünket. Nosztalgiára fel!

Milyen bort válassz mellé? Prémium Traminink aromás, fűszeres jegyei szépen harmonizálnak a fahéjjal és az almával.

5. Szilvás morzsasüti

Egyszerű, gyorsan elkészíthető desszert, amelyben az édes íz mellett a szilva fanyarsága is érvényesül.

Milyen bort válassz mellé? Kékfrankos Rosénk gyümölcsös, friss, játékos karaktere remekül passzol a szilva mellé.

Egyszerű őszi ételek és borok: kísérletezésre fel!

Az ősz az ízek és illatok évszaka: ilyenkor Te is könnyen kedvet kaphatsz, hogy új étel-bor párosításokat próbálj ki, és megtaláld a legújabb kedvenceidet. Webshopunk széles választéka Neked is segíthet felfedezni, mely bor illik legjobban az ősz ízeihez – kóstolj, kortyolj, kísérletezz bátran.