
Az ősz beköszöntével a könnyed nyári fogások helyét átveszik a melengető, fűszeres ételek – és persze a hozzájuk illő borok! Mondjuk és mutatjuk, milyen őszi finomságot milyen Dubicz borral fogyassz idén.
Ahogy búcsút mondtunk a 30 foknak és a szikrázó napsütésnek, mindannyian rögtön a melegítő, tartalmasabb ételeket keressük. Az őszi alapanyagok, mint a tök, az alma, a gomba vagy a szilva ilyenkor szinte azonnal megjelennek gondolatainkban és a tányérunkon, mint jól bevált, egyszerű őszi ételek hozzávalói. Ezek mellé természetesen elengedhetetlen a tökéletesen passzoló bor, hiszen az őszi időszakban is az ízek és a kortyok közötti harmónia teszi teljessé az étkezések élményét. Íme öt egyszerűen összedobható őszi étel, melléjük pedig egy-egy Dubicz bor, a hamisítatlan őszi brunch-okért, ebédekért, vacsorákért.
1. Sütőtökkrémleves pirított magvakkal
A bársonyos, édeskés sütőtökkrémleves igazi őszi klasszikus. Könnyű, de mégis tartalmas, főleg ropogós magvakkal tálalva.
Milyen bort válassz mellé? Irsai Olivérünk üde, friss, zöld és virágos aromái tökéletesen ellensúlyozzák a sütőtök édes karakterét.
2. Gombás rizottó
A vargányával vagy csiperkével készülő rizottó az ősz egyik legfinomabb fogása. Földes, gazdag íze igazi comfort food.
Milyen bort válassz mellé? Chardonnay-nk citrusos-körtés aromái szépen kiegészítik a gomba mély aromáit.
3. Sült kacsacomb párolt káposztával
A kacsacomb és a párolt káposzta együttese régóta kedvelt klasszikus. Ízekben gazdag, igazi ünnepi hangulatot árasztó étel, amely az őszi-téli időszakban többször is a tányérodra kerülhet.
Milyen bort válassz mellé? Díjnyertes Kékfranos-Cabernet Franc Cuvée-nk egy könnyed, elegáns, piros gyümölcsös vörösbor, amely karakterével remekül illik a kacsa ízvilágához.
4. Almás-fahéjas pite
Az illatos, omlós almás pite az őszi délutánok sztárja. A fahéj és az alma meleg, otthonos ízeket idéz, és gondolatban azonnal a Nagymama konyhájába repít bennünket. Nosztalgiára fel!
Milyen bort válassz mellé? Prémium Traminink aromás, fűszeres jegyei szépen harmonizálnak a fahéjjal és az almával.
5. Szilvás morzsasüti
Egyszerű, gyorsan elkészíthető desszert, amelyben az édes íz mellett a szilva fanyarsága is érvényesül.
Milyen bort válassz mellé? Kékfrankos Rosénk gyümölcsös, friss, játékos karaktere remekül passzol a szilva mellé.
Egyszerű őszi ételek és borok: kísérletezésre fel!
Az ősz az ízek és illatok évszaka: ilyenkor Te is könnyen kedvet kaphatsz, hogy új étel-bor párosításokat próbálj ki, és megtaláld a legújabb kedvenceidet. Webshopunk széles választéka Neked is segíthet felfedezni, mely bor illik legjobban az ősz ízeihez – kóstolj, kortyolj, kísérletezz bátran.