5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot

5 ok, amiért két borimádó jó párt alkot

Az ellentétek vonzzák egymást – szól a szerelem egyik alaptörvénye. Bár megcáfolni nem tudjuk – és nem is szeretnénk – ezt, azért tegyük hozzá: nem árt, ha a legfontosabb kérdésekben azonos nevezőn vagyunk szívünk választottjával. Egy ilyen biztos pont lehet a borok szeret.

Sokféle elv alapján kereshetünk párt magunk mellé. Lehet mérvadó a szeme színe, a foglalkozása, vagy épp az, hogy kutyás vagy inkább macskás-típus-e. Mi most ezt a szempontlistát szeretnénk bővíteni eggyel, méghozzá a borrajongással. Ez ugyanis olyan biztos közös pont lehet egy kapcsolatban, amire bizony lehet építeni. Mutatjuk is, miért.

Két borkedvelő azért alkot jó párt, mert...

Mindketten a minőségben hisznek

Aki a jó bort szereti, az a nívót szereti – nem pusztán az italválasztás terén, de az élet más szegmenseiben is. Nem éri be gyenge utánzatokkal, sem olcsó alternatívákkal, mert tudja, hogy csak a minőség mögött van valódi tartalom. Márpedig ha a pároddal együtt ezen elvek mentén éltek, könnyebben juttok dűlőre a sors által elétek dobott „feladványokban” – legyen szó a nyaralás megtervezéséről, az esküvői menü összeállításáról, vagy épp arról, milyen csempét válasszatok a fürdőszobába.

Kellően érettek

Azt szokták mondani, hogy a borra meg kell érni. Ha tehát mindketten borkedvelők vagytok, konyítotok valamennyit a fajtákhoz és az aromákhoz, egy borkóstolón pedig az alapvető dolgoknál többet értetek meg abból, amit a borász elmesél nektek, akkor azt bátran vegyétek jó jelnek szerelmetek jövőjét illetően.

Nálatok minden ízlés dolga

Lehet, hogy te a vörösbort, a párod pedig a fehéret szereti inkább, de ennyi szín minden kapcsolatba bőven belefér. Ezen túl azonban nagy valószínűséggel sok dologban egyezik a véleményetek, hiszen a borral együtt a természetesség is alaptétel mindkettőtöknél, ez pedig az ízléseteket is egy irányba állítja.

Mit csináljunk este? – Nem kérdés!

De nem csupán az élet nagy dolgaiban profitálhattok abból, hogy mindketten rajongói vagytok e nemes nedűnek. A szürke hétköznapokat is sokkal könnyebben töltitek majd meg színekkel. Egy-egy rátok szakadt szabad délután vagy akár a teljes hétvége programmal való megtöltése sem okozhat nagyobb fejtörést vagy komolyabb vitákat, ha a bor adja hozzá a közös viszonyítási pontot. Egy témába vágó dokumentumfilm, egy borkóstoló vagy egy rövid, de annál tartalmasabb kirándulás a közeli borvidékre mindkettőtök számára mindig tökéletes megoldás lesz.

Nem lesz gond az ajándékkal

És a végére vegyük még eggyel gyakorlatiasabbra a dolgot: aki (régóta) párkapcsolatban él, pontosan tudja, hogy évről évre, ünnepről ünnepre nehezebb a másikat személyre szabott és/agy szívhez szóló ajándékkal meglepni. Ám a bor itt is mentőövet dob! A haladó borértőknek szóló eszközöktől kezdve a tematikus élményeken át a boros dekorációig ugyanis a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen – a finom borokat rejtő palackok hosszú-hosszú soráról nem is beszélve.

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.