Sokféle elv alapján kereshetünk párt magunk mellé. Lehet mérvadó a szeme színe, a foglalkozása, vagy épp az, hogy kutyás vagy inkább macskás-típus-e. Mi most ezt a szempontlistát szeretnénk bővíteni eggyel, méghozzá a borrajongással. Ez ugyanis olyan biztos közös pont lehet egy kapcsolatban, amire bizony lehet építeni. Mutatjuk is, miért.

Két borkedvelő azért alkot jó párt, mert…

  1. Mindketten a minőségben hisznek

Aki a jó bort szereti, az a nívót szereti – nem pusztán az italválasztás terén, de az élet más szegmenseiben is. Nem éri be gyenge utánzatokkal, sem olcsó alternatívákkal, mert tudja, hogy csak a minőség mögött van valódi tartalom. Márpedig ha a pároddal együtt ezen elvek mentén éltek, könnyebben juttok dűlőre a sors által elétek dobott „feladványokban” – legyen szó a nyaralás megtervezéséről, az esküvői menü összeállításáról, vagy épp arról, milyen csempét válasszatok a fürdőszobába.

  • Kellően érettek

Azt szokták mondani, hogy a borra meg kell érni. Ha tehát mindketten borkedvelők vagytok, konyítotok valamennyit a fajtákhoz és az aromákhoz, egy borkóstolón pedig az alapvető dolgoknál többet értetek meg abból, amit a borász elmesél nektek, akkor azt bátran vegyétek jó jelnek szerelmetek jövőjét illetően.

  • Közös az ízlésük

Azt szokták mondani, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. És milyen igaz! Leginkább azért, mert az érdeklődési körünk nagyban meghatároz minket. Ha szereted a borokat, szereted a természetet és a harmóniát, hiszel a befektetett munkában, és a karakteres dolgokban látod meg a szépet. Ha ugyanezek igazak a párodra is, akkor Ámor jó munkát végzett veletek.

  • Bármilyen otthoni program megfelel nekik, ha van mellé egy finom üveg bor

Ma már tudjuk, milyen az, ha hosszú hetekre össze vagyunk zárva a négy fal közé. Az ember persze ebből is igyekszik kihozni a legtöbbet, és tartalommal megtölteni a közös délutánokat, estéket. De ha másra van igényetek, nehéz egyezségre jutni. Egy finom bor azonban itt is jó mediátor lehet, hiszen egy sablonosnak tűnő esti filmezésből – mindkettőtök megelégedésére – szuper esti programot farag.

  • Könnyen vesznek egymásnak ajándékot

Karácsony, születésnap, névnap, évforduló… Csak a legfontosabb események, melyekre illik meglepetéssel készülni szívünk választottjának. A kezdeti időszakban ez még könnyebben megy, de idővel aztán igazi kihívássá válhat. Hacsak nem vagytok mindketten borrajongók. Ebben az eseteben ugyanis bátran rábízhatod magad a borászati kellékek és jópofa kiegészítők végtelen kínálatára. Külön boros pohár készlet vörös- és fehérborhoz, egy elegáns dugóhúzó, egy dekantáló, esetleg egy bor alakú strandmatrac a nyárra – könnyen lehet, hogy inkább választanod lesz nehéz.