Ki ne ismerné a borozás utáni másnapi fejfájás rémes érzését? Na, és a szájszárazságot, a zsíros ételek utáni vágyat és a komplett másnaposságot? Ha egy-két pohárral több csúszott le a borból előző este, akkor másnap előfordulhatnak ezek a nem túl kellemes tünetek, de simán kezelhetőek egy-két trükkel.

Egyél mézet!

Kanalazd a teádba, vagy fogyaszd magában a mézet, ugyanis a fruktóz tartalmú, édes anyag segít feldolgozni az alkoholt, és gyorsabban kiürül a szervezetedből.

Igyál sokkal több vizet!

A napi kötelező 2-3 liternél is többre van ilyenkor szüksége a testednek, mert dehidratálttá tesz az alkohol. A fejfájást a legjobban a víz mulasztja el, és nem csak másnap, hanem aznap is, mikor borozol. Minden pohár bor után igyál egy pohár vizet, és megelőzheted a másnapi fejfájást.

Igyál száraz fehérbort!

A fehérbor kevésbé okoz másnap fejfájást, mint a vörösbor. Persze, ha mértékkel iszod, egyáltalán nem okoz egyik száraz bor sem gondot, de ha egy kicsit a kelleténél többet fogyasztottál, akkor azt jobb, ha inkább fehérből tetted.

Egyél körtét!

Ebben a fantasztikus gyümölcsben ugyanis rengeteg rost található, így segíti az emésztést, sőt segít megelőzni a másnaposságot is. Legalább két körtét egyél meg, mielőtt nekiállsz borozni.

Nassolj a bor mellé valamit!

Egy kis dió, sajt vagy más olajos magvakból készült válogatásnak hála kevésbé érzed majd magad másnaposnak, és a fejfájás is elkerül.