8 meghökkentő boros érdekesség, amiről nem sokan tudnak

8 meghökkentő boros érdekesség, amiről nem sokan tudnak

Még egy igazi bormániás is meg tud lepődni a kedvenc italával kapcsolatos érdekességeket olvasva. Tudtad, hogy a nők jobb borkóstolók mint a férfiak? És azt, hogy egy nagyon híres személy még a kocsijába is néha bort önt? Most elárulunk pár meglepő boros tényt.

1. A nők a tudomány szerint jobb borkóstolók, mint a férfiak, ugyanis a szaglásuk és az ízlelésük kifinomultabb, ezáltal jobban tudják érezni a borba került aromákat, és könnyebben azonosítják a borokat.

2. Nem minden bor teljesen vegán, ugyanis vannak olyanok, amelyek állati melléktermékekkel találkoznak, mikor a szűrési folyamaton mennek keresztül.

3. Károly herceg néha az autójába önti. Állítólag sokkal jobban megy a majdnem 40 éves oldtimer Aston Martinja, ha egy kis borral önti fel a benzinjét. A herceg a hírek szerint ezzel fokozza a jármű teljesítményét.

4. Japánban annyira szeretik a bort, hogy még boros Kit-Kat csokit is készítettek. Egyelőre még csak náluk elérhető.

5. Olaszországban létezik egy szökőkút, amelyből bor folyik, méghozzá ingyen. Egy olasz borászat, a Dora Sarchesa üzemeltet egy olyan borszökőkutat a szőlőbirtokukon, amelyből a Cammino di San Tommaso zarándokút zarándokai áthaladva ingyen fogyaszthatnak a finom nedűből. Ehhez "csupán" egy 310 kilométer hosszú, Romától Ortona városáig tartó túrát kell megtenniük.

6. A világ első borosüvege már nagyon, de nagyon idős. Időszámítás előtt 325-ből származik, és Németországban, a speyeri múzeumban tárolják.

7. Nem minden bor nemesedik az idővel, különösen nem jellemző ez az olcsóbb (1000 forint alatti) fajtákra, amelyeket legkésőbb 2 éven belül nem árt elfogyasztani. 8. Az oenofóbia egy létező félelem, és azt jelenti, hogy valaki fél a bortól. Bár szerencsére alig néhányan szenvednek tőle, reméljük, hogy te sem tartozol az oenofóbok közé, hanem sokkal inkább a bormániások táborát erősíted!?

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.