Szerencsére tudományosan is alátámasztották, hogy kifejezetten érdemes borozni, hiszen olyan jótékony hatással bír, amelynek hála késlelteti a ráncosodást és fiatalítja a bőrt. Kiderült, ha naponta 1-2 pohár bort fogyasztasz, tovább marad feszes a bőröd, mint azoknak, akik egyáltalán nem isznak a szőlőből készült italból. Igen, jól látod, nem csak finom és egészséges, de a bor ránctalanító hatása is egy igen nagy előnye és pozitívuma.

<< Ilyen bor illik hozzád a személyiségtípusod alapján! >>

A bor rengeteg antioxidánst tartalmaz. Az antioxidánsok hasznosak a szabad gyökök megkötésében, amelyek az öregedést, ráncosodást okozzák a bőrben. A szőlő magja és héja tartalmazza a legtöbbet azokból az anyagokból, amik feszesítik a bőrt, ezért nagy szerencse, hogy ezek belekerülnek a borba.

 

Nem véletlen, hogy a mediterrán országokban élők fiatalosabbak és feszesebb a bőrük, mint bárkinek Európa többi részén, hiszen a mediterrán diétát folytatók sok antioxidánst visznek be a szervezetükbe, ráadásul az általuk napi szinten fogyasztott bornak hála stresszmentesebbek és vidámabbak is.

A stressz mentes életmód szinte garancia a fiatalosabb és szebb bőrre, így megéri sokat relaxálni és vidám programokat szervezni, amelyekhez egy-egy pohár bor is javasolt.

<< 5 nagyon érdekes dolog, amit nem tudtál a borról >>