
Ízesítsd meg a nyár legszuperebb estéit: következzen 5 grillétel és bor párosítás az igazán laza baráti sütögetésekre.
Persze, mindannyian imádjuk a nyüzsgő nyaralásokat és az óriási, hangos, aktív élményeket, de visszagondolva szerintünk Te is előbb helyezed a barátokkal átélt grill &chill pillanatokat a legszuperebb nyári élmény kategóriába. Már tudod is, mire gondolunk, ugye? Azokra a kellemes, estébe nyúló délutánokra, amikor lazítotok a kertben – kezetekben a kedvenc borotokból egy pohárkával, orrotokban a grill legjavának illatával, felettetek pedig a tiszta égbolttal, aminek kék színét szinte észrevétlenül váltják fel a csillagok. De Nektek még ekkor is bőven van mondanivalótok, sőt, a legjobb témák csak most jutnak eszetekbe, miközben hátradőlve hullócsillagokra vártok a csendes, nyugodt nyári estében.
Hogy minden ízében tökéletesek-e ezek a közös délutánok, esték, az attól is függ, mi kerül a tányérokra és a poharakba. Ha a megfelelő grill-bor párosításokkal készültök, akkor ezt elég nagy valószínűséggel elérhetitek. Lássuk, milyen opciókat érdemes kipróbálni, hogy ezek a laza közös sütögetések gasztroélménynek se legyenek utolsók.
Grill & chill: maxold ki az ízélményt az alábbi párosításokkal!
Olaszrizling: a Mátra illatának, élénk savaknak és egy kis szénsavnak a játéka ideális választás a grillezett zöldségek és halak mellé.
Zsizsi rosé: a színében és buborékjaival is kifogástalan eleganciát sugárzó, friss és üde Zsizsi remekül lekíséri az olyan proteinbombákat, mint a grillezett szárnyasok és a grillsajt. De akkor is bátran töltsd a poharakba, ha a grillre tenger gyümölcseit dobsz.
Chardonnay: ez a citrusos-körtés bor a húsok másik jó barátja. Csirke és halak mellé is remek választás, de a sertéssel is érdemes megkóstolni.
Irsai Olivér: a tavaszi méhlegelő és bodzavirág aromáival hódító Irsait ugyanúgy kínálhatod a könnyű előételek mellé, mint a különféle grillhúsokkal, zöldségekkel.
Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée: ha steaket grillezel, kihagyhatatlan mellé egy pohár könnyed, gyümölcsös, mégis karakteres Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée.
3 alapszabály, amire figyelj a borválasztásnál, ha grillezel:
1. Fűszeres hús mellé jöhet egy testesebb bor, de ha a húsok nincsenek annyira megszórva fűszerekkel, akkor egy gyümölcsösebb bor illik inkább hozzájuk.
2. A grillezés füstös aromája is befolyásolja a borválasztást – a füstösséget szépen kiegyensúlyozhatja egy testesebb bor.
3. Tudtad, hogy gyümölcsöket is grillezhetsz? Arra figyelj, hogy könnyed borokat kínálj melléjük. Jó választás például egy rizling, de egy édes Tramini is izgalmas ízélményeket kínál.
Ha a nyári lazulásba vinnél azért egy kis merészséget is, ne feledd: kísérletezni is ér! Nézz körül webshopunkban, és tankolj fel bőven a kedvenc Dubicz boraidból, hogy az augusztusi kerti partikon minden finom fogáshoz jusson egy-egy jól passzoló, vagy épp izgalmas borpárosítás mindenkinek.