Így boroznak ők – Galambos Dorina

Így boroznak ők – Galambos Dorina

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Sorozatunkban ismert emberek mesélnek erről.

Ezúttal Galambos Dorina énekesnőt kérdeztük.

A borról először az jut eszembe, hogy... A bor ellazít, ihletet ad, mosolyra fakaszt. Szeretem benne, hogy összehozza az embereket, emellett tökéletes baráti beszélgetésekhez, főzőcskézéshez, grillezéshez, sőt minden évszakhoz, különböző módon fogyasztva. A Dubicz Borászattal van is egy igen friss emlékem! Idén nyáron a Quimby zenekarral turnézom, mint vokalista, és jártunk a Volt fesztiválon, ahol a cateringben a Sziget bora volt bekészítve nekünk. Annyira ízlett, hogy egy üveggel még a hazaútra is betáraztunk belőle.

A kedvenc borom … Inkább a száraz fehérborokat kedvelem, mint az olaszrizling, rajnai rizling vagy chardonnay, mostanában többször is találkoztam a zöld veltelinivel, ami igazán frissítő. De a rozét sem vetem meg. Vörösbort ritkábban fogyasztok, de kóstoltam már abból is finomakat.

A legszebb boros élményem … Amikor Santorini szigetén jártam, megtaláltam a Franco’s Bar nevű helyet, ahol nyugágyakban ülve lehetett kortyolgatni a finom nedűt, csodálni a tengert, a vulkánt, a naplementét, miközben opera szólt aláfestésként a hangfalakból. Ajánlom mindenkinek felírni a bakancslistára ezt a bárt, ha tervezi, hogy elutazik ide. Ugyanott egy étteremben rám is tört az ihlet, jött egy kedves kis dallam, amit jobb híján a mosdóban énekeltem fel a telefonomra.

Én úgy iszom bort, hogy … Úgy tekintek a borra, hogy a létrehozása nagyon hasonló ahhoz, mint amikor egy zenekarral alkotsz. Csapatmunka az alapja, kell hozzá egy adag kísérletezés, miközben beleadod szíved-lelked, és abból létrejön valami csoda. És mindez a hosszú évek tapasztalataival egyre jobb lesz. Ez művészet! Nagyon hálás vagyok azért, mert a hivatásom miatt sok borásszal találkozom, és rendkívül kedvesen megosztják velem az ő műremekeiket, miután én énekeltem nekik valamelyik fesztiválon. Álmodtam már arról, milyen jó lenne egy dél-franciaországi kis birtokon, egy kúriában megöregedni. Én magam is szívesen megtanulnám a borkészítés csínját-bínját. De hát itt van nekünk a Balaton és megannyi gazdag bortermelő vidék –  ki tudja, mit hoz még az élet? Fotó: Timea Saghy

DÍJAK

Hazai és nemzetközi elismerések a boros szakma részéről.

BORKÓSTOLÓ

A jó bor illata virágokéra, növényekére, gyümölcsökére, fűszerekére, olykor ásványokéra emlékeztet. Ha túl vagyunk a látvány és az illat élvezetén, elérkeztünk a kóstolás utolsó szakaszához, az ízleléshez.

WEBSHOP

Megrendelhető, vásárolható boraink: Mátra, 1014 Prémium, Top Prémium

ESEMÉNYEK

Találkozzon országszerte a Dubicz legjobb boraival!

BLOG

Bejegyzések.

HÍRLEVÉL

Első kézből újdonságainkról, eseményeinkről és akcióinkról.

Dubicz Borászat és szőlőbirtok

H-3200 Gyöngyös, Koháry út 4.

Telefon: +36 37 301 015
Fax: +36 37 301 693
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2020 Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

  

Üres Kosár
teszt

Elmúltál már 18 éves?

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok elkötelezett a kulturált italfogyasztás mellett. Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.