Az ősz a zamatok évszaka: ideje, hogy a gyümölcsök édes, fűszeres és krémes aromái találkozzanak a Dubicz borok ízvilágával. Tarts velünk, és mutatjuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet az őszi ízekből – pohárban és tányéron egyaránt!
Az őszi gyümölcsök ízletesek, selymesek és karakteresek, akárcsak a Mátra ikonikus borai. Amikor beköszönt a hűvösebb idő, sütőtök, alma, szilva, körte, szőlő ízét és illatát keressük, amelyek nemcsak önmagukban, hanem süteményekben és lekvárokban is elbűvölik az ízlelőbimbóinkat. A megfelelő borral párosítva pedig mennyei gasztronómiai élményt adnak! Ne is várj tovább: kedvenc őszi gyümölcseidet párosítsd kedvenc Dubicz boraiddal – most adunk pár tippet, mit mivel érdemes.
Őszi gyümölcsök × Dubicz borok: a legjobb párosítások
A Muscat Ottonel szőlővirágos-tearózsás, illatos karaktere csodásan simul az ősz krémes, édes gyümölcseihez. A szilva fűszeres, mély aromáit szépen feloldja a bor egzotikus bája és frissessége, míg a körte lédús édességével szinte egybeolvad a korty selymes textúrája. A banán krémességét pedig a Muscat játékos virágossága teszi még kerekebbé – együtt már-már desszertélményt nyújtanak. Ideális választás, ha selymes és sejtelmes, mégis könnyed, illatos, harmonikus őszi ízekre vágysz.
Csúcsborunk, a Fríz a Hárslevelű szőlő komplex illat- és ízvilágát hozza, kellemesen ásványos, mézes jegyekkel. Ez a bor már önmagában is egy költemény, nem is kell mellé bonyolult párosítás. Pár szem ropogós szőlő pontosan elég ahhoz, hogy életre keltsd a gyümölcsös jegyeket. Ez az egyik legegyszerűbb, mégis leglátványosabb őszi ízkombináció, amellyel azonnal élménnyé válik a pillanat.
A Prémium Kékfrankos Rosé friss, pirosbogyós, élénk karaktere kifejezetten jól működik a fanyar roppanós gyümölcsökkel. A birsalma sűrű, karakteres aromáját a rosé savtartalma gyönyörűen ellensúlyozza, az alma könnyedségével finoman harmonizál, míg a gránátalma lédús, apró magocskái kifejezetten izgalmas játékba kezdhetnek a bor élénk, gyümölcsös ízeivel. Ez a párosítás elegáns, modern és egy kicsit meglepő: tökéletes őszi rosé élmény!
A Kékfrankos-Cabernet Franc egy fűszeres és gyümölcsös, karakteresebb vörösbor, így szerintünk a fanyarabb, markánsabb gyümölcsök passzolnak mellé a legjobban. Az áfonya hűvös savassága szépen kerekíti a bor fűszeres, kissé füstös tónusait, a szeder édes-fanyar egyensúlya pedig harmonikus, sűrű összhatást ad. A kökény vad, erőteljes ízvilága különösen izgalmas választás: kevesen próbálják ki, pedig ez a bor pont az ilyen határozott, őszi erdei aromák mellett mutatja meg legszebb oldalát.

Extra tipp: Borral meglocsolt gyümölcstál
Ha gyors és illatos őszi desszertre vágysz, vágj fel egy nagy tálra almát, körtét, szilvát vagy szőlőt, majd önts rá egy kevés Mátra Muscat Ottonelt vagy Frízt. A Muscat édes, virágos karaktere desszertté varázsolja a gyümölcstálat, míg a Fríz íz- és illatvilága könnyed, üde hangulatot ad neki. Tökéletes vendégváró vagy hétvégi kényeztetés? Csak rajtad áll!
Őszi gyümölcsök és őszi borok: találd meg a legtökéletesebb párosításokat!
Az ősz gazdag, játékos és inspiráló évszak. Miért ne hoznád ki belőle a legtöbbet a tányérodon és a poharadban is? A Dubicz Borászat kínálatában megtalálod mindazt, ami az őszi gyümölcsökhöz tökéletesen illik. Próbáld ki a fenti párosításokat, vagy kísérletezz kedved szerint és fedezd fel webshopunkban az idei ősz kedvenc borait.




