Az őszi-téli szezon a lakásdekorációk virágzó időszaka. Az őszies ötletek, kiegészítők már önmagukban is rendkívül hangulatosak, hát ha még megfejeljük őket az évszak egyik legautentikusabb képviselőjével, a borral.

Egy szép formatervezésű, egyszerű borosüveg alapvetően is szemet gyönyörködtető látvány. Na, de mi a helyzet akkor, ha DIY lakásdekor ötletek kivitelezésére adjuk a fejünket? Bizony-bizony, csodásabbnál csodásabb otthoni dekorációkat készíthetünk néhány szimpla palackból. Lássuk is a legjobbakat!

1. LED-es borosüveg

Akár őszi, akár téli dekorációról beszélünk, az égősor örökzöld találmány a témában. A látványos dekorációhoz nem kell messzire mennünk: áztassuk le a címkét az adott palackról, szépen szárítsuk ki. Fontos, hogy a felszíne teljesen sima és ragadásmentes legyen. Miután az üveg teljesen cseppmentes, dugjunk bele egy fehér fényű izzósor, és voilá! Már kész is a leghangulatosabb esti fény a hálószobába vagy a nappaliba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Personalized Vinyl Creations (@megi_designs) által megosztott bejegyzés,

2. Kínálótál

Néhány használt borosüveg a tálaláskor is igazán jól jöhet. Nem kell hozzá más, csak egy hozzáértő barát vagy rokon, aki szépen megdolgozza nekünk – vagyis szépen, átlósan levágja a felső harmadát –, és már kész is a salsák, zöldségek, gyümölcsök, olívabogyók vagy más isteni csipegetnivalók számára tökéletes szervírozótál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kirsten Matos -Thümecke (@onceuponabottle_atelier) által megosztott bejegyzés,

3. Váza

Egy szép formatervezésű borosüveg bármelyik éjjeliszekrény éke lehet – abban az esetben, ha egy kicsit dolgozunk a külső megjelenésén. Legyen szó üvegfestékről, szalvétatechnikáról vagy bármilyen ragasztásos dekorációról, határ a csillagos ég! Nézzük meg, hogy alapvetően milyen kiegészítőkhöz szeretnénk társítani újdonsült vázánkat, és ahhoz megfelelő mintát, színvilágot válasszunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GosiaZalińska #kreatywnypiątek (@in_my_lovely_home) által megosztott bejegyzés,

4. Gyertyatartó

Ugyan halloween már elmúlt, de karácsony még jócskán előttünk van! A borongós, sötét őszi napok legjobb barátja a gyertya – márpedig egy borosüvegből pedig könnyedén készíthetünk látványos gyertyatartót. Csak faragjuk bele a gyertyánk alját precízen a borosüveg szájába, nyomjuk bele, majd gyújtsuk meg. A lecsorgó viasz különösen gyönyörű és enyhén kísérteties látványt nyújt majd.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Colby Paige (@thisisdrover) által megosztott bejegyzés,

5. Lámpabúra

Bizony-bizony, jól olvasod: kiszuperált borosüvegből csodás lámpabúra készíthető. Amennyiben rendelkezel izzókból álló világítással – vagy tervezel beszerezni egyet a közeljövőben –, ez számodra is tökéletes választás lehet. Ez azonban nem kis vállalkozás, nem árt villanyszerelő segítségét kérned a művelethez, ha igazán precíz és biztonságos végeredményt szeretnél elérni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nora & Sebastian 👩🏼‍🔧👨🏼‍🏭 (@multipotentialifestyle) által megosztott bejegyzés,