Könnyű ételek, könnyű borok a tavaszra hangolódva – segítünk, hogy kedvedre válogathass: íme, a legfinomabb tavaszi étel-bor párosítások.

A téli, nehezebb fogások és testesebb borok után mindannyiunk figyelme a könnyedebb fogások és hozzájuk passzoló friss, üde borok felé fordul – jöhetnek a laza fehérek és a könnyed rosék, amelyekkel szívesen töltjük újra a poharunkat. De milyen ételek kerüljenek ezek mellé a tányérokra? Ehhez adunk most néhány tippet, jöjjenek a legjobb tavaszi étel-bor párosítások, ahogy mi szeretjük!

5 tavaszi étel-bor párosítás, amit meg kell kóstolnod!

1. Előételek (sajttál, gyümölcssaláta) és a Zsizsi Rosé: Már az étkezés legelején add meg a módját, és a legjobban passzoló itallal kísérd le az előételt. Zsizsi Rosénk tökéletes választás, mert epres-málnás ízkavalkádja és buborékjai révén kirobbanóan friss és izgalmas ízélményt ad a sajtokkal, gyümölcssalátákkal.

2. Spárgás tészta és Sauvignon Banc: Ha tavasz, akkor spárga, amit sokoldalúan felhasználhatsz, hiszen számos különféle ételben segít elbűvölni az ízlelőbimbókat. Egy (vagy két) pohár füves, virágos, érett körtés aromákban gazdag Sauvignon Blanc segíthet fokozni az élvezeteket.

3. Hal, friss zöldsaláta és az üde, citrusos ízvilág: „Csak egy kis halat és zöld salátát kérek” – ismerős ez a mondat? Ha beköszönt a jó idő, egyre gyakrabban kívánjuk a friss, könnyű ételeket, amelyek tökéletes kísérője egy citrusos, enyhén szénsavas bor. Borászatunk Chardonnay-ját a tavaszi virágok sokasága és egy csipetnyi lédús körte is fűszerezi, így még izgalmasabb választás lehet a következő adag hal és saláta mellé.

4. Grillezett finomságok és egy könnyed rosé: A rosét egész évben szeretjük, de az első tavaszi kerti partikon egyenesen nélkülözhetetlen néhány palacknyi ebből a borfajtából. A miértre a válasz egyszerű: akár tisztán, akár fröccsként fogyasztva remekül illik a grillezett finomságok mellé. Többszörös díjnyertes Kékfrankos Rosénk piros gyümölcsös aromáival, feszes szerkezetével, ropogós savaival és kis játékos szénsavaival olyan üde, friss élményt nyújt, amire könnyű (és érdemes) igent mondani a grillen készülő ételek mellé.

5. Könnyű desszert, édes Tramini: A tavaszi étkezéseket a legtöbben szeretjük könnyű, gyümölcsös desszerttel zárni, amelyekhez tökéletesen passzol borászatunk Prémium Traminije. Rózsaszirmok, trópusi gyümölcsök, fűszerek… kortyolj bele, és élvezd, ahogyan a borod tökéletes harmóniát alkot kedvenc tavaszi desszerteddel. Ez bizony ismétlésért kiált, de ez már csak rajtad múlik.

Persze, tudjuk, ebben a néhány pontban korántsem fedtük le a tavasz ízkavalkádját, inkább csak egy kis ízelítőt igyekeztünk adni a legismertebb szezonális étel-bor párosítások lehetőségeiből (ahogy mi szeretjük). És arra szeretnénk biztatni Téged is, hogy kísérletezz nyugodtan: bár webshopunkban minden bor mellett megtalálod, milyen étel mellé ajánljuk, mi csak bátorítani tudunk, hogy kedvenc tavaszi ételeid mellé élj akár egy teljesen váratlan borválasztással – ki tudja, milyen ízélmények születnek a végén, amelyeket érdemes lesz jövő tavasszal is feleleveníteni.