Ha szilveszter, akkor bizony eljött a bólé ideje! Igazi parti-italt keresel? A legjobb helyen jársz!

Sokan nem tudnak elvonatkoztatni a szilveszter este-pezsgő örök klasszikus kombinációjától. Mi most mégis azoknak szeretnénk segíteni, akik inkább más alapokra helyeznék az óévi italozást. A bólé több szempontból is remek megoldásnak bizonyulhat. Elég ha azt vesszük, hogy alkoholmentes verzióban is elkészíthető, így pillanatok alatt a gyerekek, a kismamák és a sofőrök kedvencévé avanzsálhat. Lássuk hát a legjobb bólé recepteket szilveszter estére!

1. Gránátalmás-rozmaringos bólé

Ehhez az igazán látványos italhoz nem lesz másra szükségünk, mint egy (vagy a mennyiségek arányában két) palack Szürkebarátra 1014-es sorozatunkból, némi meghámozott gránátalma magra, két almára, két szál rozmaringra, fél liter gránátalmalére, fél bögre cukorra valamint az ízlésünknek megfelelő szódára vagy szénsavas ásványvízre. Az összetevőket egy nagy kancsóban vagy tálban alaposan összekeverjük, és legalább két órára hűtőbe helyezzük a megfelelő ízvilág elérésének érdekében.

2. Bodzabólé

Pofonegyszerű, finom és különleges! Ez a bodzabólé! Készítsünk minimum liternyi isteni bodzaszörp-alapot – ehhez a hozzávalók: szörp, szóda, citromlé. Töltsünk hozzá egy palack Dubicz Hárslevelűt. Keverjünk hozzá némi mirelit málnát, vágjunk bele friss mentaleveleket, tegyük pár órára a hűtőbe, és voilá! Már kész is egy igazi közönségkedvenc.

3. Meggyes habzóbólé

A buborékos italok kedvelőinek sem kell lemondaniuk a bólé által nyújtott előnyökről. Nincs más dolguk, mint előkapni egy üveggel a kedvenc Zsizsi habzónkból, és hozzákeverni 2 üveg magozott meggybefőttet, belefacsarni egy lime levét, és ízlés szerint meggyszörppel vagy meggylével elkeverni. A vérbeli szilveszter-rajongók meggyes gyerekpezsgővel is felhúzhatják az isteni nedűt.

+1. Klasszikus újévi bólé

Igen, a bóléból is létezik valódi klasszikus recept, amely nem más, mint egy liter száraz fehérbor (mi a Dubicz Muscat Ottonel-jét vagy Sauvignon Blanc-ját ajánljuk hozzá), 150 gramm cukor, 3 zacskó vaníliás cukor, másfél dl fehérrum, valamint egy egész citrom leve együtt. Egyszerű, de nagyszerű! Ezt természetesen rozé verzióban is bárhogyan, bármikor elkészíthetjük.