Amikor a nappali egyben iroda is, a játékszoba pedig hirtelen feladatoktól zsongó tanteremmé avanzsál, a konyha fut, a fürdőben pedig hegyekben áll a mosnivaló, könnyen utolérhet minket a csillapíthatatlan vágy, hogy – akár csak egy fél órácskára is, de – magunk mögött hagyjunk mindent. De ha el nem is futhatunk, elbújhatunk. Vegyünk egy mély levegőt, fogjunk egy poharat, másik kezünkbe kedvenc borunkat, és keressünk egy helyet a lakásban, ahol aztán azt lassan és semmitől sem zavartatva elkortyolgathatjuk.

7 hely az otthonunkban, ahol élmény a borozás

A legautentikusabb: a pince

Ha borkóstolóra nem is tudsz elmenni, legalább annak illatát, hangulatát (és hőmérsékletét) megidézheted a saját pincédben. Ami biztos: itt nem botlasz bele senkibe, ha mégis, ő szó nélkül és hálával a szemében csatlakozik majd hozzád.

A legtitkosabb: a kamra

Ha egy kis izgalmat csempésznél bele, vedd célba a lakás legsötétebb zugát, a kamrát. Képzeld azt, hogy elbújtál a világ elől, hogy a legnagyobb titokban elfogyaszthasd az erőt adó nedűdet. Ennyi játék mindenkinek kell!

A legromantikusabb: a fürdőkád

Tegyél rá egy lapáttal! Készíts magadnak egy kényeztető fürdőt! Önts bele fürdősót, ami finoman masszírozza majd a bőröd, és keress valami puhát, ami fejpárnaként gondoskodik majd a nyakad kényelméről. Egyik kezedbe kedvenc könyved, másikba egy finom pohár bor, és máris indulhat az énidő felturbózott verziója.

A legcsendesebb: a kert vége

Ha igazi magányra vágysz, vágj a hónod alá egy régi pokrócot, és vedd célba az udvar legtávolabbi pontját. Rendezz magadnak egy egyszemélyes pikniket, melyen a fő fogás egy pohár bor. Arra ügyelj, hogy a látószögedbe semmiképp ne essen bele a ház, hogy tényleg ki tudd zárni az ott történteket. A legjobb, ha egy fülhallgatót és a kedvenc zenéidet is viszed magaddal.

A leghangulatosabb: a terasz

Ha nem mennél ilyen messzire – hiszen úgyis tudod, hogy bármikor ugranod kell a laptophoz vagy a gyerekekhez –, a terasz is megteszi. Viszont akkor adj a körítésre! Várd meg, míg rád sötétedik és körülötted minden elcsendesül. Kapcsolj hangulatvilágítást, keress puha párnát magad alá, és egy finom takarót a lábaidra, a telefont pedig feltétlenül némítsd le. Máris adott minden ahhoz, hogy méltó módon tedd fel a pontot a nap végének I betűjére.

A legkényelmesebb: a nappali

Ha nem a körítés, hanem a tartalom a lényeg, akkor számodra a nappali a tökéletes hely. Ehhez még extra előkészületekre sincs szükséged, csupán át kell adnod magad a fotel kényelmének (haladóknak lábakat az asztalra), majd engedni, hogy a bor színe, aromája, olajossága elvonja a figyelmed a véget nem érő to-do listákról.

A legpraktikusabb: a konyha

Bármennyire is próbálkozol, nem tudsz kiszakadni a háztartás mókuskerekéből néhány korty bor erejéig sem? Ha a hegy nem megy Mohamedhez… Avagy csupán addig állj meg, míg tele nem töltöd a poharad, aztán pedig azzal a kezedben pörögj tovább. Főzés közben kifejezetten passzol majd a helyzethez: két korty az ételhez, egy pedig neked.