Ha hazaérve töltenél egy pohár bort és elmerülnél egy jó film világában, segítünk választani: jöjjenek a legjobb filmek a bekuckózós őszi estékre.

Ősszel, különösen Halloween közeledtével adja magát, hogy valami jó kis horrort nézz. De hiba lenne ennyire leszűkíteni a dolgokat, hiszen más műfajokból is jobbnál jobb produkciók várják, hogy felfedezd őket és elmerülj bennük. Hogy Neked már a lista összeállításával se legyen teendőd, megcsináltuk mi, sőt, jól passzoló borokat is ajánlunk a bekuckózós őszi esték legszuperebb filmjei mellé. A Te dolgod csak annyi, hogy lehuppansz a kanapéra, kitöltöd magadnak a bort, rányomsz a Play gombra, és élvezed az estét.

Érzelmek, minden mennyiségben

1. Ház a tónál: Adott egy férfi és egy nő, akik levelezni kezdenek, és egy idő után szeretnének találkozni. Ez egy teljesen hétköznapi helyzet is lehetne, Alex és Kate viszont kétévnyi távolságban élnek egymástól – vajon hogyan győzik le ezt az akadályt?

Ezt kortyold mellé: Ahogy egy izgalmas szerelmi történetnek, úgy Cabernet Sauvignon Rosénknak sem fogsz tudni ellenállni!

2. Édesek és mostohák: Susan Sarandon és Julia Roberts érzelmekkel teli harca a családért, és a férfiért, akit Ed Harris alakít. Kihagyhatatlan klasszikus!

Ezt kortyold mellé: Gyümölcsös, citrusos 1014 Chardonnay-nk könnyed, mégis karakteres: varázsa tökéletesen illik ehhez a filmhez.

3. Édes November: A kőkemény reklámszakember (Keanu Reeves) és az életvidám Sara (Charlize Theron) egy különös találkozás után együtt töltik a novembert, ami mindkettejük életét megváltoztatja.

Ezt kortyold mellé: Sárhegy Kékfrankosunk vaníliás, szedres, étcsokoládés jegyei megkoronázzák ezt a csodás őszi filmes élményt.

Adjunk az érzékeknek: gasztro és borzongás a borús őszi estékre

4. Julie & Julia – Két nő, egy recept: Egy különleges hangulatú film, amely egyszerre játszódik a jelenben és a múltban, garantáltan meghozza a kedved a sütés-főzéshez, és persze, meg is mosolyogtat majd (nem is egyszer).

Ezt kortyold mellé: A főzés kikapcsolódás, szórakoztató játék, amihez – így ehhez a filmhez is – jól passzol például játékos, üde Kéfrankos Rosénk.

5. Az álmosvölgy legendája: És végül, de nem utolsósorban, ha mégis maradnál a borzongásnál, Az álmosvölgy legendája tökéletes választás egy ködös őszi estére, Tim Burton rendezésében, Johnny Deppel a főszerepben.

Ezt kortyold mellé: a borzongató élmény mellé egy vérvörös Kékfrankos-Cabernet Franc a tökéletes választás!