Az október 23-i hosszú hétvége bővelkedik izgalmas programokban. Hogy mire érdemes ellátogatni, abból lássunk most egy kis ízelítőt.

Várhatóan csodaszép idővel köszönt be az október 23-i hosszú hétvége, ami téged is arra csábíthat, hogy lemondj az előre eltervezett otthoni lustálkodásról, és inkább a szabadba vagy egy klassz programra menj. Szerencsére most is bőven lehet miből választani: jöjjön most egy színes kis ízelítő a legjobb programlehetőségekből, a teljesség igénye nélkül.

Kultúra, ingyenesen!

1. Tudtad, hogy nemzeti ünnepeken ingyenesen látogathatók az állami fenntartású múzeumok? Sokan nem tudják. Így valószínűleg minimális sorban állás után juthatsz be a Néprajzi Múzeumba vagy a Terror Házába. De mielőtt útnak indulnál, érdemes online is tájékozódni.

2. Ha inkább egy fotókiállítást néznél meg ingyen, akkor a Szubjektív – Keleti Éva fotókiállítása szuper választás! De ha már most úgy érzed, lassan túl sok lesz a jó kis programokból, ezt még halaszthatod egy picit: a kiállítás november 2-ig tart nyitva az Eötvös10 Művelődési Ház Pincegalériájában.

Országszerte szuper programok várnak az október 23-i hosszú hétvégén

3. Bringázni a Balatonnál nem csak nyári program! Pattanj „nyeregbe” október 21-én, szombaton, és tekerj a többiekkel a Balaton-felvidéki Őszi Bringatúrán! A táv nem rövid, 65 km, de végig biztonságos utakon (aszfalton, kis forgalmú közúton vagy bringaúton) kanyarog majd az út.

4. A hatvani Vadászati Múzeumban tematikus tárlatvezetéssel várnak: ismerd meg Széchenyi Zsigmond és Fekete István életét, vadászkalandjait, hagyatékát. A hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum az értékek bemutatása mellett az olvasás és a természet szeretetére is biztatni szeretne.

5. Ha pedig Hatvanban jársz a családdal, barátokkal, onnan már csak egy ugrásra vagyunk: gyere el hozzánk, a Dubicz Borászatba, és vegyél részt tematikus borkóstolóink egyikén. Kóstold meg boraink legjavát, kapcsolódj ki, érezd jól magad és töltődj fel a közelgő, hűvösebb, borúsabb őszi időszakra.