Ha nálad is úgy alakul, hogy az idei szabadságodat otthon fogod tölteni, ne csüggedj, inkább készülj fel: töltsd meg a medencét langyos vízzel, a hűtődet Dubicz borokkal, és hozd ki a legjobbat a vakációdból „Maradoszon”.

Idén az álom úti cél helyett – ahogy mi szoktuk mondani – nálad is Maradosz, vagy a Járda-szigetek jöhet csak szóba, vagyis otthon töltöd a szabadságod? Ez sokkal kevésbé drámai, mint elsőre gondolnád, sőt, ha a következő tippeket, tanácsokat megfogadod, alapvetően egy jó kis pihentető vakációban lehet részed. És ehhez ki sem kellett tenned a lábad otthonról (sem pedig kinyitni a pénztárcádat).

5 szuper tipp az álomnyaralásért Maradoszon

1.Ha nyár, akkor vízpart, és ha víz, akkor medence! Sokan nem vagyunk oda az élővizekért, hiszen azokban mindenféle élőlény mászkál-úszkál, és a víz tisztasága is megkérdőjelezhető néha. Sokkal jobb egy medence! A legjobb pedig a sajátod, amiben látod, milyen és mennyi víz van, sőt, akár az erkélyre is kihúzhatod magaddal.

2.A medencés bulihoz jó zene is dukál. Mit szólnál egy kis nosztalgiához? Idézd fel, mik voltak a kedvenc zenéid a nyolcvanas, kilencvenes években, nyomd be őket a Spotify-on, aztán csavard fel a hangerőt, hadd szóljon Madonna, a Queen, a Take That, a Spice Girls, a Backstreet Boys, a Shygys, a TNT, a Hip-Hop Boyz vagy épp ez a klasszikus!

3.Kell egy ital is, naná! Válogass bátran a legszuperebb nyári borkoktél receptjeink közül, amelyekkel feldobhatod a délutánt vagy az estét, amikor már mások is csatlakoznak hozzád.

Rozé fröccs helyett Maci fröccs

Változtasd a kedvenc rozé fröccsödet üde, gyümölcsös nyári frissítővé. Jöhet egy Maci fröccs? Ha van otthon málnaszörpöd, friss málnád, menta- vagy bazsalikomleveled, akkor nagyjából fél perc alatt összedobhatod. Így készítsd el: dobj jégkockákat egy pohárba, majd önts bele 1-2 cl málnaszörpöt, na meg a kedvenc Dubicz rozédat és szódát ízlés szerint. Mehet bele a friss málna, díszítésnek pedig a menta- vagy bazsalikomlevél. Ha ennyi még nem elég a mediterrán hangulatból, rozmaringággal is díszítheted, de a többször újrahasználható színes szívószálaknak, koktélokból ismert napernyőknek, gyümölcskarika-díszítések használatának is csak a fantáziád szabhat határt!

4.Mit olvasol? Ugye, hogy ezen most el is kellett gondolkodnod, hiszen év közben, a rohanó hétköznapok sokszor nem adnak lehetőséget arra, hogy kezedbe vegyél egy könyvet és el is mélyedj benne. Most viszont szabin vagy, akár falhatod is a könyveket! Nem is muszáj újakat venned, biztosan találsz olyanokat a polcon, amiket a tavalyi (vagy tavaly előtti) nyaralásra táraztál be, de végül nem volt időd elolvasni őket… válaszd ki az elsőt, és indulj el egy képzeletbeli utazásra!

5.Ne feledd, szabadságon vagy. Szóval ne most akard bepótolni a házimunkát, vagy más kötelezettségeket, amiket év közben picit hanyagoltál, és ne is arra használd ezt a pár napot, hogy utolérd magad a munkában. A legjobb, ha ugyanúgy beállítod a munkahelyi e-maileidnél a „házon kívül” automatikus választ, mintha ténylegesen elutaznál. Ezek a napok szóljanak a pihenésről, feltöltődésről, hogy utána újult erővel vethesd bele magad a hétköznapokba!