Nagyon sokszor és sokan belebuknak a januári fogadalmakba, mert vagy elhamarkodott kijelentéseket tesznek vagy egyszerűen idő előtt feladják azokat. Óriási szerencse, hogy jön a tavasz, amikor nem csak a természet kap új lendületet, a félbehagyott fogadalmak is megújulnak - legalábbis mi nagyon bízunk benne és most a tavaszi ígéretek mellé finomabbnál finomabb borokat is ajánlunk. 

Az újévi fogadalmak ideje lejárt - vagy legalábbis itt az ideje megújítani őket. Mindegy, hogy mi a cél, abban egészen biztosan mindenki egyetért velünk, hogy kitartás és akaraterő nélkül nem fog sikerülni. Mi abban hiszünk, hogy barátokkal, társaságban minden sokkal könnyebb, azonban tudjuk, hogy télen sokan hajlamosak bekuckózni, egyedül “átvészelni” a szürke, hideg hétköznapokat. Számukra tökéletes lehet egy-egy saját maguknak tett ígéret, hogy igenis kimozdulnak és részt vesznek a tavaszi programokon. Most nem csak ezekre, hanem az alkalomhoz passzoló borok kiválasztására is adunk néhány tippet. 

Az első jóleső napsugarak, a friss, kicsit még csípős levegő és a szüntelen madárcsicsergés egyértelműen a tavasz jelei, amikor nincs is jobb egy laza kirándulásnál, a természetben barátokkal eltöltött időnél. Mindenkinek javasoljuk ezt a fajta kikapcsolódást az otthon ücsörgés helyett, valamint azt is, hogy a szendvicsek és müzliszeletek mellé dobjon be egy palack Mátra Kékfrankos Rosé-t is, hogy a kaptatót megmászva legyen mivel koccintani a hegy tetején. Fröccsnek, előre “bekeverve” is isteni, üde, friss és nem utolsó sorban nagyon buborékos - imádjuk. 

Annak, aki mégsem szeretne elszakadni a kényelmes és megszokott környezetéből, aki még véletlenül se szeretne kilépni a saját maga által teremtett komfortzónából, annak ajánljuk, hogy legalább néha szervezzen egy görbe estét magának és barátainak, ahol közösen kipróbálhatják a legújabb társasjátékokat, kártyapartikat tarthatnak és természetesen megkóstolhatják a Dubicz csapatának egyik kedvenc borát, a Mátra Irsai Olivért, aminél tökéletesebb tavaszi bor nem sok van.  Csak egy baj van vele; sosem elég!

Nagyon jól tudjuk, hogy sokszor bármilyen elszánt is valaki, könnyebb kifogást találni, mint megoldást - főleg akkor, ha például főzésről van szó. Könnyebb rendelni valamit, mint beírni a keresőbe, hogy “gyors kaja egyszerűen házilag”. Szerintünk az örökös rendelők semmivel sem motiválhatják jobban magukat a főzésre, mint egy baráti “vacsoracsata” meghirdetésével. Érdemes valami könnyen elkészíthető fogással vagy fogásokkal készülni, mint valamilyen csirkés vagy rákos tészta. Ha szeretnénk meglepni barátainkat, akkor pedig desszert helyett rakjunk össze egy sajttálat (mi a mozzarella sajtkockákra esküszünk, dióval, szőlővel isteni) és kínáljunk mellé Mátra vagy 1014 Sauvignon Blanc-t! Az aranyérem nem csak a bor miatt esélyes… 😉

Közhely, de gyakorlatilag minden pár életében eljön az az idő, amikor szükség van lelassítani és megélni a pillanatokat, elvonulni egy kicsit a világ elől és tényleg csak egymásra figyelni. Ha megfogadtátok a téli ünnepek alatt, hogy idén máshogy lesz, azonban még mindig nem töltöttetek el egy romantikus estét kettesben, itt az ideje! Menjetek el egy meghitt, erdei wellness-re a hegyekbe és hogy tökéletes legyen az élmény, vigyetek magatokkal egy (vagy két) palack 1014 Cabernet Sauvignon Rosé-t, nem fogjátok megbánni!

A film- és sorozatfanatikusok, de a könyvmolyok tavaszi fogadalmai között is rendszeresen szerepel egy-egy klasszikus kedvenc újranézése, újraolvasása. Mikor máskor is lehetne ezt megtenni, mint egy esős, késő tavaszi hétvégén, amikor a növények friss hajtásain élénk zölden csillannak meg a cseppek és esőillat terjeng a levegőben?! A könyvek és filmek mellé bontsunk ki egy 1014 Szürkebarátot és kortyoljunk bele a közelgő nyár zamatába. 

Mi, akik igazán szeretjük a kihívásokat, nem állunk meg egy fogadalomnál. Idén tavasszal a fentiek mindegyikét szeretnénk megvalósítani, átélni és ebben szeretnénk a segítségetekre is lenni; keressétek Tavaszváró csomagunkat webshopunkban és engedjétek, hogy a fenti könnyed, illatos borok a tavasz közeledtét és a napsütéses szabadtéri programokat juttassák eszetekbe! Egészségetekre!