Négy borunk és mi magunk, vagyis a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok is fontos és rangos elismerésekkel gazdagodott idén nyáron, lássuk a részleteket!

Nagy örömünkre több eseményen több borunkat is díjazta a szakértői zsűri ezen a nyáron, a Dubicz Borászat is nagyon fontos elismeréssel gazdagodott. De miközben tovább gyűjtöttük a díjakat és kimagasló eredményeket, a lényeg számunkra ugyanaz maradt: borainkat továbbra is Neked készítjük, hozzáértéssel és odaadással, hogy társaid lehessenek a szép vagy épp kevésbé tökéletes pillanatokban is.

3 rangos díj, amit ezen a nyáron nyert el a Borászatunk

1. Népszerű, finom, díjnyertes: Sokak kedvence, a Mátra Sauvignon Blanc idén elnyerte a Gyöngyös Város Bora címet a fehérborok kategóriájában, emellett a Gyöngyösi Borversenyen is aranyérmes lett. A Chardonnay 2023 és a Virgoncz 2023 szintén aranyérmeket hozott haza.

2. Újabb elismerést kapott többszörös díjnyertes Sárhegy Olaszrizlingünk: Az idei VinAgora borversenyen 14 országból összesen 877 bor nevezett, melyeket nemzetközi zsűri értékelt. Nagy örömünkre szolgál, hogy itt az általunk nevezett Sárhegy Olaszrizling 2021 aranyérmes lett!

3. Borászatunk a legszebbek közt: Azt már a nyár elején tudtuk, hogy a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka pályázaton a top 3-ba kerültünk, de immár azt is elárulhatjuk, hogy a nagybirtok kategória 3. helyezése lett a mienk. Maga a verseny úgy zajlott, hogy először a közönség szavazott, így választottak ki kategóriánként három borászatot. Majd egy többtagú szakmai zsűri személyesen is felkereste a birtokokat, és ez alapján döntötték el, ki hányadik helyezést éri el. Számunkra nagyon megtisztelő a harmadik hely, ezúton is köszönjük, és szinte biztos, hogy minden kedvenc Dubicz borunkkal koccintunk is rá!

Mi áll a sikereink mögött?

Nemcsak a Mátra kiváló adottságai és gondosan ápolt, nevelgetett szőlőtőkéink, hanem az a szakértelem, lelkesedés és odaadás is, amivel kedvenc Dubicz boraid készülnek. Mert mi szeretjük a jó borokat, ahogy fogyasztani, úgy készíteni is. Ez a szeretet és szenvedély pedig minden nap arra ösztönöz minket, hogy egyre jobbak és jobbak lehessünk. Nyitottak vagyunk az innovációkra, új utakat és lehetőségeket térképezünk fel a szőlőfajták párosítása vagy a palackozás terén, miközben tiszteljük mélyen bennünk élő hagyományainkat.

Borainkra nagyon büszkék vagyunk, hiszen az itt felsoroltak mellett még számos díjat nyertek. De számunkra legalább ugyanilyen fontos, hogy a fehérek, rosék és vörösek Neked készülnek. Hogy amikor belekortyolsz egy pohár Dubicz borba, az ugyanúgy társad legyen egy vidám napon vagy egy különleges eseményen, mint egy korántsem tökéletes pillanatban. Az pedig, hogy kiváló minőségű, a kritikusok által is elismert és nagyon finom borokról van szó, csak természetes!