Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Azt tudtad, hogy egy üveg borban nagyjából öt pohárra elég ital található? De valahogy annyival kevesebbnek tűnik, nem? Nos, a dolog kulcsa csupán annyi, hogy tudni kell, melyik borból mennyit illik tölteni.
Egy ismert sommelier megosztotta tanácsait, így te is megtudhatod most, hogyan illik kínálni borral a vendégeket.
Vörös bor
A boros pohár legszélesebb pontjánál legyen a borod teteje. Ne érjen feljebb, inkább egy icipicit alá. A vörösbornak szüksége van helyre, hogy lehessen pörgetni a pohárban, mielőtt beleiszol.
Rosé
A rozét a pohár legszélesebb pontja fölé érdemes tölteni egy-két milliméterrel. Többet felesleges önteni, mert megmelegszik.
Fehérbor
Szintén nem szabad hagyni, hogy megmelegedjen, és nem szabad túl gyorsan inni, ezért a legjobb, ha a pohár legszélesebb pontjánál csak egy icipicit feljebb töltöd.
Desszertbor
A desszertborokból elég csak egy egészen kevés a pohárba, ezért a legszélesebb pont alá körülbelül egy centivel töltsd a desszertbort. Szobahőmérsékleten vagy kicsit hűvösebben szervírozd.
Habzóbor
Fontos, hogy ne menjenek ki belőle a buborékok, ezért sose töltsd tovább, mint a pohár fele. Mivel ezt nem szabad megforgatni a pohárban, nehogy elszálljanak a buborékok, nem kell attól tartani, hogy kilötykölöd.