Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Szeretnéd úgy inni a borodat, mint az igazi szakértő profik? Akkor arra is oda kell figyelned, hogy hogyan fogod meg elegánsan és hozzáértően a poharat. Hiszed vagy sem, de a helyes tartás még nagyobb élvezeti értéket is ad az italnak.
Hivatalosan mindig a szárának az aljánál kell megfogni a borospoharat. Az sem mindegy, melyik ujjaddal kapod el a pohár szárát: a hüvelykujjad, a középső ujjad és a mutatóujjad fogja a szárat, a gyűrűsujjad és a kisujjad pedig a pohár talpán pihenhet.
Ha az ujjaid épp nem is pontosan így vannak a poháron, akkor is figyelj oda rá, hogy minél lejjebb fogd, hogy elegáns legyen.
Ha ezzel a technikával fogod meg a poharat, nem melegszik fel az italod, és tovább élvezheted a legjobb hőmérsékleten a borodat. A kézből kiáramló hő ugyanis hamar felmelegíti az italt, ezért kell a kéztől minél távolabb tartani.
Emellett sokkal elegánsabb is, ha így nyúlsz a pohárhoz, ráadásul az a része, amelyben a bor van, szép tiszta marad, nem lesz ujjlenyomatos, és jobban látszik benne a bor színe is.