Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Divat- és jelmeztervező, műsorvezető, fashion-újságíró, influencer, üzletember, mindemellett pedig még világutazó is. Nem könnyű számba venni mindazt, amiben Lakatos Márk teljes energiájával jelen van. De az időből – egyszerű halandó számára érthetetlen módon – még így sem fogy ki, amit bizonyítanak sorra megjelenő könyvei, és néhány esztendeje működő kolbászozója. Utóbbinak hála, a divat és a színház mellett, már harmadik szerelmének, a gasztronómiának is hódolhat. Márpedig ha valaki ért az ételkészítéshez, akkor a borok világától sem maradhat távol.
A borról először…
igazából a pezsgő jut eszembe, mert mindig is pezsgős voltam. De természetesen szívesen fogyasztok bort is, ha az alkalom olyan. Márpedig elsősorban étkezések alkalmával hozza úgy. Gasztronómiai szempontból rendkívül izgalmasnak találom a különféle borpárosításokat.
A legszebb boros emlékeim…
… sorra egy-egy gasztronómiai élményhez kötődnek. Nagyon szeretem a tasting menüket, melyek valódi élményekkel ajándékoznak meg. A közelmúltban például, amikor a Párizsi Divathéten jártam, egy Michelin-csillagos étteremben volt lehetőségem bort kóstolni, és testközelből figyelni, ahogy a sommelier minden fogáshoz más-más bort párosít. Egy zseniális fehérborhoz például zelleres-szarvasgombás előételt kínáltak, ami igazán fantasztikus kulináris élmény volt. Szakértőnek azért nem nevezném magam ezen a területen, de régóta iszom és kóstolok borokat, és figyelem, hogyan változnak a gasztro trendek és a borpárosítások – például milyen sajtokhoz éppen milyen évjáratot, vagy típust ajánlanak.
Kedvenc bort…
… nem tudnék megnevezni, mivel alapvetően nyitottan állok a különböző fajtákhoz.
Én úgy iszom bort, hogy…
…. közben adok a stílusra is. A borozáshoz is meg kell találnunk a hozzá legjobban passzoló kifejezésmódot. Hiszem, hogy az élet minden területén fontosak azok a külsőségek, melyek aztán fokozzák a belső élményt. Egy finom pohár bor mellett az érzékelésünk és a kóstolás élménye válhat ezzel teljesebbé.