Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Epres-barackos sangria koktél
Egy sangria, mely az eper és a barack kombinációjára épül – tökéletes választás ez egy kellemes nyáresti kerti partihoz. Főleg, ha grillezünk is közben.
Hozzávalók:
- 1 üveg Irsai Olivér
- 2 dl sárga muskotály
- 1,5 dl barackpálinka
- fél kg szeletelt eper
- 3 db szeletelt barack
- 1 db szeletelt citrom
- jégkocka
Elkészítés
A folyékony hozzávalókat öntsük össze egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt gyümölcsöket, majd jégkockákkal tegyük hűsítővé.
Forralt tea puncs – jegesen
Ez az ital a téli forraltbor és a nyári jegestea izgalmas kombinációja. A nyári sütögetés idején egy frissen elkészített hot dog vagy zöldségekben gazdag hamburger mellé kifejezetten találó választás.
Hozzávalók:
- 1 üveg Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée
- 2,5 liter víz
- 5 teafilter
- 15 egész szegfűszeg
- 3 rúd fahéj
- 3 evőkanál barnacukor
- fél liter vörösáfonya szörp
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet, majd tegyük bele az 5 teafiltert, és hagyjuk azokat kiázni. Adjuk hozzá a fahéjat és a szegfűszeget. 5 percig hagyjuk hűlni. Közben egy gézdarabba csavarjuk bele a szegfűszeget és a fahéjat. Ezt követően kezdjük el újra melegíteni a teát, és fokozatosan öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a cukrot és a szörpöt, majd lógassuk bele a fűszeres „batyut” is. Mindaddig kavargassuk, melegítsük, míg az el nem kezd gőzölni. Vegyük le a tűzről, tegyük hűtőbe, és pihentessük egy éjszakán át. Jégkockát hozzáadva tálaljuk.
Frissítő dinnye koktél
Ha nyár, akkor dinnyeszezon. Vétek lenne nem kipróbálni, hogyan működik ez a frissítő tökféle a borral. A dinnyekoktél elkészítése egyszerű, íze viszont fenomenális.
Hozzávalók:
- egy üveg Muscat Ottonel
- egy fél mézédes sárgadinnye
- kb. 1 dl bodzavirág szörp
- apróra tört jég
- 1 dl szódavíz
- 1 teáskanál méz
- egy pár mentalevél
Elkészítés
Az apróra vágott sárgadinnyét turmixoljuk össze a bodzaszörppel, míg az egy egész masszává össze nem áll (1-2 perc). Majd öntsük hozzá az fehérbort. Azt követően, hogy ezt összekevertük, adjunk hozzá egy teáskanál mézet. Hígítsuk fel 1 dl szódával, majd szolgáljuk fel jéggel. Tetszés szerint díszíthetjük mentával vagy egy vékony szelet dinnyével.
Star Gazer
A végére egy édesebb boros koktélt hagytunk. Elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint az eddigieké, a kellemes hozzávalók miatt viszont tökéletes nyári frissítő. Persze csak csínyán fogyasszuk a nagy forróságban!
Hozzávalók
- 1 üveg 1014 Chardonnay
- 3 dl sötét rum
- 1 dl vanília szirup
- 2 dl ananászlé
Elkészítés
Egy megfelelő méretű kancsóba öntsük bele a bort, majd jöhet bele a rum. Jól kavarjuk össze, mielőtt hozzáadjuk a vanília szirupot és az ananászlevet. A tökéletes összehatás érdekében jégkockával szervírozzuk. Citromkarikával vagy ananász darabokkal dobhatjuk fel a végén, hogy a látványa is édes legyen.