Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Nálatok marad félig elfogyasztott boros palack? Sokan vannak, akik a kérdésre összekacsintva megjegyzik, hogy esélytelen: ami kinyílik, az elfogy. De mi történik, ha mégsem így történik, hanem mondjuk a sokadik palack félben marad? Ilyenkor jó megoldás a vákuumdugó!
Évszázadok óta használnak a bor tárolására jól zárható üvegeket, hiszen így a levegőtől elzártan sokáig megőrizhetjük a bor minőségét. Ugyanakkor, ha egyszer kinyitottuk, a levegővel való érintkezés visszafordíthatatlan folyamatokat indít be, azonnal megindul a romlás.
Mire jó a vákuumpumpa?
A vákuumpumpa működése egyszerű: a dugót a nyitott palackra helyezzük, majd a pumpát ráhelyezve elkezdjük kiszívni a levegőt. Az optimális vákuum kialakulását kattanások jelzik, így a módszer gyakorlatilag elronthatatlan.
E hasznos eszköz segítségével a bor minősége és élettartama felbontás után is hosszú ideig megőrizhető, a 2-3 napból 1,5-2 hét lesz.
Hogy szerezzem be?
A jó minőségű vákumdugók hosszú élettartamúak, így nem érdemes spórolni rajtuk. Manapság már annyira elterjedtek, hogy a legtöbb borszaküzletben könnyedén beszerezhetőek.
Borkedvelő barátoknak, családtagnak is tökéletes ajándék!