Nincs nyár fröccs nélkül! A kánikula beköszöntével rohamosan megnőtt a fröccs-fogyasztás rátája is. Értelmezzük is gyorsan. Lássuk hát, mit árul el rólad a kedvenc fröccsöd.

A fröccsök táján ízlésben, arányokban határ a csillagos ég – legyen szó fehér vagy rozé fröccsről, kisebb vagy nagyobb kiszerelésről. Nem is gondolnád, hogy mennyi mindent árul el rólad kedvenc italod. A személyiséged legapróbb vonásaira is következtethetünk abból, ahogyan a fröccsöt – és a bort – fogyasztod. A nyári kánikulában nem is csodáljuk, ha szívesen teszed le a voksod egy-két pohár laza, hűsítő fröccs mellett, legyen szó városi dzsungelről, Balaton- vagy tengerpartról, csendes kortyolgatásról vagy hangos bulizásról, fesztiválozásról.

  1. Rozé kisfröccs: igazi romantikus lélek vagy, aki visszafogott, csendes, jó megfigyelő. Nem igazán szeretsz a középpontban lenni, sokkal szívesebben vonulsz inkább háttérbe. Egy csendes beszélgetést sokkal többre tartasz, mint egy áttáncolt éjszakát. Bármikor kapható vagy egy alapos baráti lelkizésre egy finom rozé fröccs társaságában. Próbáltad már ehhez a Dubicz 1014 kollekciójának Cabernet Sauvignon rozéját?
  2. Fehér hosszúlépés: nem vagy vérbeli boros, de a forró nyári kánikulában szívesen elkortyolgatsz egy laza hosszúlépést. Szeretsz a barátaiddal lenni, nagy társaságban időt tölteni a tengerparton, jókat nevetni, közösen sütögetni – ez számodra gyakorlatilag az álomprogram.
  3. Rozé nagyfröccs: mindig tartasz egy-két palack finom, gyümölcsös rozét a hűtődben. Igazi ínyenc vagy, ha a borokról van szó. Imádsz a konyhában sürögni-forogni, vérbeli házigazda vagy, aki bármikor szívesen vendégül látja barátait az otthonában – különösen, ha egy pohár ínycsiklandó, jeges rozé fröccsről van szó, amihez például a Dubicz 2018-as piros gyümölcsös Kékfrankos Rosé bora tökéletes alapot szolgáltat.
  4. Rozé viceházmester: a bulik igazi parti királya/királynője vagy, aki mindig a társaság középpontja, és az összes nagy fesztiválon megtalálható, annak is általában a kellős közepén. Szívesen táncolod át az egész éjszakát, és ilyenkor nem vagy rest feltankolni a kedvenc fröccsödből sem – jelen esetben a rozé viceházmesterből.
  5. Fehér házmester: akár tisztán, akár fröccsként fogyasztva, minden esetben nagyon fontos neked a megvásárolt bor minősége. Mivel a viccet ebben a témában nem ismered, kizárólag a jó „alapanyagból” készült házmesterre vagy hajlandó beruházni, amiért nem is hibáztatunk. Bonts hozzá egy üveg 2018-as Irsai Olivért! Nem fogsz csalódni!