Rugaszkodj el a megszokott megoldásoktól, és emeld a következő szintre a nyári borkorcsolya-kérdést: 4 szuper recepttel segítünk mi is ebben.

Ha egy-két lépéssel tovább akarsz menni a tálra vagy nagyobb tányérra halmozott sajtnál, sonkánál, kenyérnél, körténél, fügénél, akkor az alábbi egyszerű, de nagyszerű borkorcsolya receptek közt biztos megtalálod az új kedvenceidet. És szerencsére még hosszú a nyár, akár az összeset lehet idő és alkalom kipróbálni a barátaiddal!

4 szuper borkorcsolya ötlet a nyári koccintásokhoz

1. Grissini

Hozzávalók:

37 dkg liszt
1 dkg élesztő
2 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tészta alapanyagait tedd egy keverőtálba, majd dagaszd sima tésztává. Ha cipóvá formáltad, 30 percig hagyd meleg helyen (remek megoldás, ha a sütőt a legkisebb fokozatra kapcsolod, és ott keleszted). Ha megkelt, gyúrd át kicsit, csípj belőle nagyjából tojásnyi méretű darabokat, és sodord rúddá. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg egy kis olívaolajjal, majd 200 fokon 6-7 perc alatt süsd készre. Ha egy kicsit izgalmasabbá akarod tenni ezt az alapreceptet, tehetsz a tésztába egy kis rozmaringot vagy oreganót is.

2. Baconbe tekert csirkemáj

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
20 dkg szeletelt bacon
15 dkg magozott zöld és fekete olívabogyó fele-fele arányban
olívaolaj
kis só (ízlés szerint)
néhány db fogpiszkáló

Elkészítés:

Mosd meg a májat, majd sózd be, és kétdarabonként tekerd baconbe, és rögzítsd fogpiszkálóval. Süsd készre, majd vágd félbe mindegyiket keresztben. Tálalás előtt 1-1 lecsepegtetett olívabogyót is szúrhatsz rájuk.

3. Bébispenótos, ricottás tekercs

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta

A töltelékhez:

25 dkg friss bébispenót,
10 dkg ricotta (túróval is helyettesítheted),
2 gerezd fokhagyma,
trappista sajt (rezselt)
szezámmag
só (ízlés szerint)

Elkészítés:

A megmosott spenótleveleket a ricottával, fokhagymával turmixold össze, sózd meg, majd az így kapott krémet vidd fel a tésztalapra. Szórd meg reszelt rajttal, tekerd fel, majd vágd kis karikákra. Tedd őket a tepsire, mehet rájuk egy kis szezámmag, majd 180 fokon kb. 10 percig süsd a tekercseket. Amikor elkezdenek pirulni, kiveheted – akkor már biztosan kész vannak.

4. Zabpelyhes brokkolifasírt

Hozzávalók:

1 db brokkoli
egy-egy marék tökmag, szezámmag és napraforgómag
6-7 ek zabpehely
2 tojás
egy fej hagyma
8-10 dkg reszelt parmezán sajt
olívaolaj

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, főzd meg, majd szedd ki a vízből és hagyd kihűlni. Közben pirítsd meg a magokat és aprítsd fel a hagymát. Ha minden megvan, a hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd formálj a masszából apró pogácsákat. Süsd ki őket kis olívaolajon (óvatosan fordítsd meg, mert könnyen szétesnek). Ha mindkét oldaluk megsült, hagyd egy kicsit hűlni, majd szinte bármilyen szósszal, mártással tálalhatod.

Tudtad? Ha a Dubicz Borászat színes borkóstoló-palettájáról válogatnátok a családdal, a barátaiddal vagy a munkatársaiddal, és szeretnétek borkorcsolyát is kérni, nálunk is van erre lehetőség. Vegyétek fel velünk a kapcsolatot, és találjuk ki együtt, milyen borkóstoló lenne számotokra a legideálisabb, és milyen borkorcsolyával készülhetünk Nektek a legfinomabb Dubicz-borok mellé.