Ha már nem vitted le a szelektívbe a borosüvegeket, és van otthon pár parafadugó is, akkor jöjjön egy kis kreatívkodás, kézműveskedés: már mutatjuk is, milyen szuper díszeket, egyedi kiegészítőket készíthetsz belőlük.  

Legyél akár rendmániás, akár kevésbé rendfanatikus, szerintünk egy dolog biztos: nem nagyon tartasz otthon üres borosüvegeket és parafadugókat, hanem – ha idővel is, de – elviszed ezeket a szemetesbe. Miért is raktároznád ezeket? A kérdés jogos, de akár hiszed, akár nem, lehet értelme: szuper egyedi kiegészítőket készíthetsz a felhasználásukkal. Így az otthonod is még jobban visszatükrözheti, milyen klassz a stílusod, mennyire kreatív vagy, és természetesen, hogy mennyire szereted a bort. Jöhet egy kis bor ihlette kézműveskedés?

Kezdd valami egyszerűvel!

Biztosan nálad is kallódik otthon egy-két méretes üvegedény vagy váza, amivel emberemlékezet óta nem tudsz mihez kezdeni. Most percek alatt látványos dísztárggyá alakíthatod: szórj bele parafadugókat. Ha látványosabbá tennéd, egy kisebb üvegedénybe vagy hosszú pohárba tegyél egy LED-es gyertyát, és helyezd a közepébe. Hogy teljes legyen a hangulat, nyiss fel egyet Kuckózós csomagunk boraiból.

https://hu.pinterest.com/pin/363736107388342502/

A karácsony fényei

Van otthon néhány üres borosüveged, és pár működő fényfüzéred? Akkor ideje kombinálni őket! Az eredmény: csodálatos ünnepi fények ragyogása, amelyek már jóval karácsony előtt melegséggel töltik majd el a szíved. Ha közben a hangulat is megérkezett, kortyolj egy kis Zsizsit, amitől még jobban átszellemülhetsz.

https://hu.pinterest.com/pin/635359459904135759/

Bor ihlette téli kézműveskedés és móka: készíts vidám karácsonyfadíszeket!

A parafadugó tényleg ezerféleképpen felhasználható, ráadásul vágható, formára alakítható, így a legkülönbözőbb dolgokat tudod belőle elkészíteni – egy ilyen vidám rénszarvas például a karácsonyfád egyik legaranyosabb dísze lehet. Gombokat és szalagot szinte biztosan találsz otthon hozzá, ahogy finom bort is: a vicces figurák készítése mellé jól csúszik például az elegáns, de játékos Cabernet Sauvignon Rosé.

https://hu.pinterest.com/pin/211174976444987/

Legyen a tiéd a legszebb ajtódísz!

Ha jó sok Dubicz-bort ittál az idén, és elfelejtetted kidobni a parafadugókat, már ne is fáradj azzal, hogy elviszed őket a szemetesbe, inkább készíts belőlük csodaszép ajtódíszt az ünnepekre! Nem bonyolult, de az elkészítés kissé monoton, amit remekül megtörhetsz egy-két pohár fűszeres, illatos Chardonnay kortyolgatásával.

https://www.youtube.com/watch?v=GWVoiyrNSyA

Karácsonyfa dugókból

Akad valamiféle kúp formájú elem a háznál, amit csak azért őrizgetsz, mert „jó lesz az még valamire”? Akkor már mutatjuk is, mire lehet jó: készítsd el belőle a saját, egyedi karácsonyfádat! Csak jó sok parafadugó és egy ragasztópisztoly kell hozzá. Az egész ráadásul nagyon „zöld” és fenntartható, hiszen jövőre is előveheted. Ha pedig elpróbálnád a karácsonyi bornyitás és pohárköszöntő rituáléját, mi csak biztatni tudunk, hogy kóstold meg Sárhegy Kékfrankosunkat.

https://hu.pinterest.com/pin/281543720445412/

Nincs még elég borosüveg vagy parafadugó otthon? Még nem késő utánpótlást szerezni: nézz körül webshopunkban, tedd a kosárba kedvenc Dubicz-boraidat, a december eleji koccintások után pedig engedd szabadjára kreativitásod, és használd fel az üres üvegeket és dugókat.