Akár kézzel fogható ajándéktárgyakat, akár élményt tennél a fa alá, ezek a boros karácsonyi ajándékötletek be fognak jönni!

Az idei karácsonyi ajándéklistádon most még nagy kérdőjelek szerepelnek borimádó családtagjaid, barátaid neve mellett? Akkor jól fognak jönni ezek az igazán egyedi boros karácsonyi ajándékötletek: szerintünk ezekből sikerül majd kedvedre valót találni mindenkinek, és talán magadat is meglepheted egy-két aprósággal.

Ha ajándéktárgyakat keresel

Elég beírnod a keresődbe, hogy „boros kiegészítők”, és máris kismillió találatból válogathatsz borimádó szeretteidnek. De hogy megkönnyítsük a dolgod, összeszedtünk néhány tényleg különleges boros karácsonyi ajándékötletet, amelyekkel garantáltan örömet szerzel majd!

1. Bor és könyvimádóknak: egy bögre, amiben úgy tűnik, egy mini könyvtárat rejtettek el, valójában viszont némi finom bort is tölthetünk bele.

2. Zokniból sosem elég – főleg borozás témakörben. Elég nagy a választék, az egyedi fényképestől a megmosolyogtató feliratosig, de az egyszerű dizájn is nagy sikert arathat.

3. 4 az 1-ben kiegészítő készlet: Apukád vagy a legjobb barátod nemrég annyira beleszeretett a borok világába, hogy szeretné a profikhoz hasonlóan kinyitni, levegőztetni, szervírozni kedvenc italait? Akkor lepd meg egy elektromos bornyitó, vákuumdugó, levegőztető és fóliavágó – 4 az 1-ben készlettel. Ezzel a bor szervírozása és levegőztetése gyorsan és elegánsan megoldható, mintha csak egy profi borkóstolón lennétek!

A csomagolás is legyen stílusos!

Ne feledkezz meg arról sem, miben adod át az ajándékot! Egy igazi borrajongó nagyra értékeli majd, ha a csomagolópapír is borosüveget mintáz, esetleg a meglepetést egy Dubicz vászontáskában kapja kézhez, amely mutatós és környezetbarát is.

Ha élményeket keresel

Az előbb már említettük a borkóstolókat: ilyesmit is rengeteget találsz a neten, de ha igazán személyre szóló élményt szereznél, mi azt javasoljuk, szervezz saját borkóstolót. Nem kell hozzá borszakértőnek lenni, de érdemes a legfontosabb tudnivalókat itt elolvasni, és időben beszerezni azokat a borokat, amiket mindenképp meg szeretnétek kóstolni.

Ha egy kicsit fényűzőbb kényeztetésre vágysz, fizess be a pároddal egy borhotelbe wellness hétvégére, vagy invitáld meg a barátnőidet, hogy együtt szépüljetek a borok erejével. Sőt, akár saját boros kézkrémet is készíthettek! Baráti társasággal pedig érdemes kipróbálnotok a winecachinget is, ami a geocaching speciális változata.

Egyszerű, de nagyszerű boros karácsonyi ajándékötletek

Ha nem akarod túlragozni a dolgokat, de olyan ajándékot keresel, ami mindig megállja a helyét és sosem megy ki a divatból, akkor egy-egy üveg különleges bor mindig jó döntés! A Dubicz Borászat Sárhegy borai – a Sárhegy Olaszrizling és a Sárhegy Kékfrankos – olyan hordós érleléssel készült prémium borok, amelyeknél finom egyensúlyban van a savasság, a testesség és a karakteresség. Mindkét bor egy-egy csodaszép történetet mesél a Mátráról, amelyet érdemes meghallgatni a csendes, csillagfényes téli éjszakákon.

Sárhegy borainkba nem nehéz beleszeretni, épp ezért a karácsonyi vendégjárásra készülve érdemes ezeket akár csomagban is beszerezni. Ha ajándékba szánod, nagyon népszerű Kuckózós csomagunk, amelynek örülni fog mindenki, aki január-februárban is maci üzemmódban, a kanapén tervezi tölteni a szabadidejét.