Ha tavasz, akkor tavaszi nagytakarítás. És ha már az egész lakás csillog-villog, ideje a lelkedre is figyelni: segítünk rendet tenni belül is.

Ha itt a kikelet, jön a „kötelező” tavaszi nagytakarítás. A függönymosás és az otthonod elfeledett szegleteinek rendbetétele mellett azonban legalább ilyen fontos, hogy a lelkedben is egyensúlyt teremts. Ebben segítünk most mi is pár könnyen megfogadható tippel, tanáccsal, és természetesen az ezekhez passzoló borokkal.

3 tipp, hogyan tegyél rendet a lelkedben tavasszal

1. Keresd meg azt, ami visszahúz, és köszönj el tőle. A tavasz az újrakezdés időszaka, de egyben jó lehetőséget nyújt arra is, hogy kicsit visszatekints, elmélyedj az életedben, és átgondold, mik késztetnek megtorpanásra, visszalépésre. A munkahelyeden nem jutsz előrébb, vagy a családodban, baráti társaságodban érzed, hogy valamiért nem tudod igazán önmagad adni az utóbbi időben? Ha megvan, a miértek azonosítása segíteni fog a probléma felszámolásában.

Tipp: Miután búcsút intettél a hátráltató tényezőknek vagy személyeknek, jöhet valami finomság, amitől jobb kedved lesz. Irsai Olivérünk maga a pozitív tavaszvágy: virágos méhlegelőt és bodzát idéző jegyei, árnyalatnyi zöldes tónusa is segít majd a rád váró pozitív fejleményekre koncentrálni.

2. Hangold magad pozitívabbra. Persze, könnyű mondani, hogy cseréld le a negatív gondolatokat optimistábbakra, de a megvalósítás már nem megy feltétlen úgy, mint a karikacsapás. De akkor mit tehetsz a negatív gondolataiddal? Ha szoktál meditálni, vagy kipróbálnád, segíthet, ha elképzeled, ahogy egy iratmegsemmisítőbe kerülnek, vagy kiáramlanak a világűrbe, ahonnan sosem térnek vissza. De maradhatsz a „kézzel fogható” megoldásnál is: írd fel egy papírra mindazt, ami nyomaszt vagy ami miatt úgy érzed, sötétebben látod a világot, majd égesd el. A megkönnyebbülést azonnal érezni fogod.

Tipp: A negatív gondolatok felejtést, a pozitív dolgok pedig poháremelést érdemelnek – koccints újdonságunkkal, a Zsizsi Roséval, amely téged is mosolygós tavaszra hangol.

3. Hogyan tovább? Ha leszámoltál mindennel, ami visszafog vagy negatív energiaként van jelen az életedben, úgy érzed majd, hogy sokkal több energiád marad. Ezzel pedig érdemes okosan gazdálkodni, és új célokra vagy önfejlesztésre fordítani. Gondold át, mit szeretnél, fogalmazd meg céljaidat, és meglátod, gyorsan rátalálsz arra az útra, ami eddig sosem látott, izgalmas, új irányokba visz.

Tipp: Kortyolj bele Sárhegy Olaszrizlingünkbe, amely elegáns, optimizmust sugárzó karakterével új felfedezésekre hív, miközben a test és a sav egyensúlyával harmóniával tölti meg a jelen tervezgetős időszakát.

Bárhogy vágsz is bele a „belső” tavaszi nagytakarításba, szerintünk egy dolog nagyon fontos: ne egyik percről a másikra várd, hogy minden megváltozzon. Ehelyett figyelj befelé, lassulj le és adj időt az ellazulásra. Ehhez jól jöhet egy csendes este, és persze, egy pohár bor –webáruházunkban megtalálod a már jól bevált kedvenceidet, de akár újakat is felfedezhetsz, vagy élhetsz a nagyobb kiszerelések adta ár-érték arány előnyeivel. Ezekre azért is érdemes már most gondolnod, mert elég hamar eljön a lazulós baráti összejövetelek ideje, és jó, ha elég bort tartasz a hűtőben, ha épp nálad tartjátok a kerti partit, meglepetés szülinapot vagy ad hoc házibulit.