Új év, új szokások, fogadalmak. De vajon hányan kezdtétek azzal január első napjait, hogy „idén többet fogok olvasni”, vagy még konkrétabban „legalább havi/heti egy könyvre lesz időm”? Mi biztosan köztünk vagyunk, a Dubicz csapat ezért most új oldalát mutatja meg: munkatársaink hónapról hónapra bemutatnak egy-egy kedvenc könyvet, meghatározó olvasási élményt, hátha Ti is kedvet kaptok az olvasáshoz. Persze nem hazudtoljuk meg önmagunkat sem: a kiváló művek mellé borokat is ajánlunk, így egy nyugodt estén Ti is megtapasztalhatjátok, hogy milyen pluszt ad egy jó bor egy remek könyv mellé.

Elsőként dr. Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok társtulajdonosa mesélt nekünk meghatározó irodalmi pillanatairól:

Ha tehetem, így olvasok könyvet:
Tengerparton, egy kényelmes napágyban, fröccsöt szürcsölgetve.

Életem legmeghatározóbb könyve:
Robert Merle: Malevil – Nagyon fiatalon olvastam, azóta érdekelnek az utópisztikus történetek. Sok érdekes kérdést felvet, hogyan reagálunk mi emberek, ha teljesen megváltozik a megszokott világunk. Tudunk-e alkalmazkodni, túlélni, új emberi értékeket találni.

A fenti könyvhöz ez a bor passzolna leginkább:
Sárhegy Olaszrizling 2018 – kihívásokkal teli művelés és hosszadalmas, bonyolult borkészítés. Különleges és egyedi bort eredményez a termőhely és az évjárat, amely pont annyira összetett, bonyolult és közben harmonikus és buja, mint maga az élet.

Ez lesz a következő könyv, amit elolvasok:
Barabási Albert-László: A képlet