Gondoltad volna, hogy egy jó pohár vörösbor még fogaid egészségi állapotára is jó hatással van?

A vörösbor pozitív hatásairól nem lehet eleget beszélni. Ez az értékes nedű utat tört már magának a szépségiparban és az egészséges életmód világában is. Tudjuk, hogy segít a fogyásban, és egy-egy pohár serkenti a kreativitásunkat. Sőt, kutatások már azt is kimutatták, hogy mértékkel fogyasztva javítja a termékenységet is.

A közelmúltban pedig újabb izgalmas tanulmány látott napvilágot a magas antioxidáns tartalmú vörösborokról. A páviai egyetem kutatói azt figyelték meg, hogy milyen hatással van a bor a fogakra. Eredményeik szerint alkoholtartalma miatt hatásos fegyver a fogszuvasodás ellen, ugyanis a benne lévő anyagok a szuvasodásért felelős baktériumokat távol tartják a fogaktól. De ennél is tovább mentek: a borból vákuumkoncentráló technikával kivonták az alkoholt, és azt tapasztalták, hogy a „maradványban” lévő flavonoidok is remek hatással vannak a fogakra. Azaz a vörösbor megkettőzött erővel küzd a fogromlás ellen.

Ha tehát mértékkel, de rendszeresen, naponta egy-két pohár egy jó minőségű, finom vörösbort elkortyolgatsz, azzal a fogaidnak is jót teszel. Nyugodt szívvel ajánljuk ehhez a Dubicz Kékfrankos-Cabernet Franc Cuvée 2016 tételét.