Minden bizonnyal sokan jártatok már borkóstolón, ahol számos érdekességet tudhattatok meg a borok készítéséről, a termőterületekről, egy-egy borvidékről. Ízlelgettétek a borokat néhány finom falat kíséretében, választ kaptatok a felmerülő kérdéseitekre, megvitattátok a tapasztalatokat, élményeket a többi résztvevővel. Szuper program, de miért ne lehetne még jobb? Utánanéztünk, milyen borkóstoló programok közül választhattok, ha valami újra vágytok.  

Egy-egy bor sajátos jegyei, karakterei alapján nem csupán a borvidékről és a termőterület adottságairól tudhatunk meg információkat, hanem ezek alapján tudjuk is őket ajánlani, hogy teljes legyen a borfogyasztás élménye - testileg, lelkileg egymásra tudjunk hangolódni a borokkal. Minden borkóstolón megkóstolhatjuk adott pincészet legkiválóbb borait, feltehetjük kérdéseinket, hallgathatjuk a borászok lelkes válaszait, valamint sok hasonló érdeklődési körrel rendelkező embert ismerhetünk meg. Azonban számos lehetőség van a borozás, a borkóstolás élményének fokozására - egészen az extrém kalandokig. 

  • pincelátogatás: vezetett séta egy borospincében, ahol nem csak az adott borászat történetét ismerhetjük meg, hanem olyan borászati eszközöket is megtekinthetünk, melyeket akár 100 évvel ezelőtt használtak. A pincetúra végén pedig megkóstolhatók a már megismert eljárással készült finom borok is.
  • borkóstoló tanfolyam: elsősorban azoknak a borokat, borozást kedvelőknek ajánlott alaptanfolyam, amely során nem csupán a kóstoláson, sokkal inkább a bor minőségén van a hangsúly. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy mitől hibátlan egy-egy bor, hogyan állapítsuk meg annak minőségét, illetve mire figyeljünk, ha bort választunk.
  • dűlőtúra: egy-egy bor termőhelye mindig érdekes és izgalmas lehet, vezetett túrák kíséretben pedig együtt élhetjük át annak hangulatát, gyönyörködhetünk a tájban, miközben minőségi borokat kóstolhatunk. Nekünk ez az egyik kedvenc programunk, ráadásul a Dubicz borkóstolója keretében az ikonikus Sárhegyre vezet fel a túra.
  • élményfestés borkóstolóval: azoknak, akik szeretik, ha az összes érzékszervükre egyszerre tud hatni valami, tökéletes kikapcsolódás lehet ez a vizuális élménnyel egybekötött borkóstoló. Számos festészeti technikával élhetjük ki kreativitásunkat, miközben remek borokat kóstolhatunk - az így átélt érzések, hangulatok a festményen is megjelennek. Azoknak is bátran ajánlott, akik nem túl jártasak a festészetben, hiszen a festés teljes folyamata vezetett keretek között zajlik. Az elkészült festmény pedig tökéletes dísze lehet nappalinknak vagy akár ajándéknak is kiváló lehet. 
  • szabadulószoba: a manapság egyre népszerűbb, játékos szabadulást ötvözi egy hagyományos borkóstolóval, ahol általában csapatban dolgozva kell egy palack bort kiszabadítani saját börtönéből. Kreativitására, gyorsaságra, gondolkodásra van szükség a feladatok megoldásához, ahol minden esetben a szórakozás a lényeg. Baráti társaságoknak vagy akár céges csapatépítőnek is remek kikapcsolódás lehet. 
  • bor kvíz:  általános műveltségen alapuló kvízjáték, ahol csapatokban tudunk egymással versenyezni. Nem csak a borokkal kapcsolatos ismereteinket tudjuk bővíteni, de finomabbnál finomabb borokat is kóstolhatunk közben - a Dubicz bor kvízt semmiképp se hagyd ki!
  • extrém borkóstoló: különleges élményprogramokon vehetünk részt, a quadozástól kezdve a terep segway-en át nagyon eszköz kipróbálható, amikkel tökéletesen bejárható egy-egy borvidék sziklás, meredek, akadályokkal teli terepei. Túravezetővel, előzetes bejelentkezés után egy rövid oktatás is a túra része, melyet majd borkóstolás követ. Kalandvágyóknak, extrém sportokat kedvelőknek kötelező, de mindenkinek bátran ajánljuk, aki nem riad vissza egy kis izgalomtól - és persze utána a remek boroktól. 
  • borvidék túra: adott borvidék borászatai általában egymással karöltve szervezik az ilyen túrákat, hogy minél jobban megismerhessük egy-egy borvidék sajátosságait. A borászatok általában legkiválóbb boraikkal készülnek, amelyeket saját pincéikben kóstolhatnak meg a látogatók. 

Bármelyik is áll közel a szívünkhöz, nem fogunk csalódni; a borkóstolás önmagában is óriási élmény, de az ilyen különleges programok olyan pluszt adnak, amire sokáig emlékezni fogunk. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok rendezésében az összes fenti program elérhető, melyeken nem csak a legjobb boraink, de a Sárhegy dűlőszelektált tételei is megkóstolhatók, túráinkon pedig bejárhatjuk a Mátra lankáit is. A tökéletes kikapcsolódáshoz válogass a most megújult weboldalunk borkóstoló programjai közül.